Δηλαδή να δώσουν τόσα λεφτά και να μη φανούν πουθενά; Κρίμα δεν είναι; Άσε που το κρατούσαν καβάντζα, σε περίπτωση που ξέφευγαν οι φετινές κινητοποιήσεις… Βέβαια, το ποσό είναι μόλις 40 εκατ. ευρώ, μη φανταστείτε…..
Εξόργισε τους παραγωγούς που πήγαν απλά για να ενημερωθούν για το πώς θα βελτιώσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού βαμβακιού οι δηλώσεις –με ελαφρά την καρδία- των εκκοκκιστών ότι «σήμερα το βαμβάκι θα το κλείναμε μέχρι και με 60 λεπτά το κιλό». Τόσο καιρό μιλάνε όλοι για καλές αποδόσεις ίνας και καλό βαμβάκι, αλλά με τη «δικαιολογία» της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, οι επιταγές δεν ξεπέρασαν τα 48 λεπτά… Κι όμως όλοι περίμεναν η αγορά να γυρίσει προς τα πάνω… τώρα όμως εκ του ασφαλούς λένε λόγια, αφού είναι πλέον αργά!
Για ποιότητα μιλούν και οι κονσερβοποιοί, που δίνουν τρεις βασικές καλλιεργητικές οδηγίες στους ροδακινοπαραγωγούς για ποιοτικό συμπύρηνο! Δε λέμε, σωστές οι τεχνικές, αλλά τελικά το ποιοτικό ροδάκινο πληρώνεται, ρωτά φίλος της Agrenda για να συμπληρώσει ότι «αν οι μεταποιητές δώσουν πάλι 23 λεπτά στον παραγωγό, σε λίγα χρόνια θα κάνουν αποθήκες τα εργοστάσιά τους».
Στο βρόντο πήγαν -ως φαίνεται- οι υποσχέσεις της διοίκησης της Ζάχαρης για πληρωμές στους καλλιεργητές για τα υπόλοιπα από την προηγούμενη σεζόν ως το τέλος του προηγούμενου έτους, αλλά και εξαγγελίες του πρωθυπουργού για στήριξη της Βιομηχανίας ώστε να παραμείνει ζωντανή, λένε οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία. Το χειρότερο, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, οι ύβρεις και οι χυδαιότητες που ακολούθησαν…. Η ουσία, πάντως, είναι ότι ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος και όλοι θα βγουν χαμένοι, οι παραγωγοί που αρνούνται να συνεχίσουν, η βιομηχανία που διαγράφει μια καταστροφική πορεία, η παραγωγή ζάχαρης που βαίνει μειούμενη και η τευτλοκαλλιέργεια που σε λίγο δεν θα υπάρχει…
Ότι δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα έσοδα ο φόρος στο κρασί, το ξέρουν και οι πέτρες, το παραδέχτηκε και ο υπουργός της πλατείας Βάθη! «Μπήκε κάτω από τεράστια πίεση» είπε στους οινοποιούς, για να επαναλάβει την κυβερνητική υπόσχεση για κατάργησή του, όχι μόνο γιατί το έχει ανάγκη ο χώρος -όπως είπε- αλλά και γιατί ενδέχεται να μονιμοποιήσει μια γκρίζα ζώνη στη διακίνησή του που στο τέλος θα καταντήσει απειλή για τον ίδιο χώρο. Ότι του «φώναζαν» οι εκπρόσωποι του κλάδου τόσους μήνες…
Ο μπλοκατζής