BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Γέροι θα γίνουν οι επιλαχόντες μέχρι να μπουν στο Πρόγραμμα

Έξαλλοι οι εν δυνάμει και επιλαχόντες νέοι αγρότες, που το πήραν ζεστά, αποφάσισαν να μπουν στο πρόγραμμα για να δουλέψουν και να επενδύσουν στις δυνατότητές τους και στη γη τους. Τζίφος όμως!

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0

Τόσο καιρό περιμένουν να ενταχθούν κι ακόμα σέρνεται η υπόθεση! Βγήκε και ο υπουργός από το συνέδριο στην Πάτρα και κάτι είπε για δεύτερη προκήρυξη που θα καλύψει τους επιλαχόντες, που όμως καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, λένε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι! Κι αντί να στύβουν την πέτρα οι Νέοι, περιμένουν τις αποφάσεις άνωθεν! 

Αδικημένοι δηλώνουν 53 αμπελοκαλλιεργητές από το Δαμάσι, που περίμεναν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που είχαν υποστεί τον Μάρτιο του 2016 από τον παγετό, αλλά κόπηκαν λόγω έλλειψης «μαρτύρων». Εντάξει, αυτό νομίζω το γνώριζαν όταν έκαναν τις δηλώσεις ζημιάς ότι δεν είχαν αφήσει «δείκτες», αλλά ότι τι διπλανό αμπέλι αποζημιώνεται και το δικό τους όχι, ε αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν! Άσε που, όπως οι ίδιοι λένε, τους είχαν διαβεβαιώσει ότι θα αποζημιωθούν! Στο δια ταύτα όμως… 

Για τέλος Μαρτίου στην καλύτερη θα πληρωθούν οι συνδεδεμένες στα ζωικά, αφού με έγγραφό του το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου ενημερώνει τις κατά τόπους Διευθύνσεις Κτηνιατρικής ότι θα τους ζητήσει τα στοιχεία των μητρώων τους στις αρχές του επόμενου μήνα. Δηλαδή, μέχρι τότε οι κτηνοτρόφοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου και να έχουν καταγράψει τις γεννήσεις των βοοειδών και τις απώλειες των ζώων, αν θέλουν να μη χάσουν την ενίσχυση! 

Όχι που νόμιζαν ότι τους έριξαν τη συνδεδεμένη και θα έκλειναν τα στόματα των τευτλοπαραγωγών. Στην τελευταία συνάντηση της Τετάρτης των καλλιεργητών με τη διοίκηση της Ζάχαρης, οι παραγωγοί δίνουν τελικό deadline μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξοφληθούν! Το ζήτημα, βέβαια, είναι ότι μέχρι τότε δηλώνουν ότι δεν θα μπουν στη σπορά για το 2018, που σημαίνει ότι όσο καθυστερούν τόσο χάνεται η νέα καλλιεργητική περίοδος… Λένε σε όποιον ενδιαφέρεται….

«Η Αλβανία έχει τη δυναμική να γίνει η επόμενη Ελλάδα ή Ιταλία στο χώρο των φρουτολαχανικών» γράφει άρθρο του Fresh Plaza. Άλλωστε, όπως αναφέρεται, η γείτονα έχει πλούσια εδάφη, ιδανικές κλιµατικές συνθήκες, φθηνό εργατικό δυναµικό και ιδανική θέση ως δίκτυο αποθήκευσης και διανοµής φρουτολαχανικών της, κερδίζοντας πόντους στους ξένους επενδυτές, από Ιταλία και Ισραήλ. Άσε που αφενός οι τιμές των κηπευτικών είναι χαμηλότερες κατά 20%-30% από αυτές σε Ιταλία και Ελλάδα και αφετέρου οι τιμές των προϊόντων δεν καθορίζονται εβδομαδιαία, αλλά καθημερινά και αρκετές φορές ακόµα και µέσα στην ηµέρα.

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία