BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Είναι πολλά τα λεφτά στο καρτελάκι, Άρη!

Περίμεναν μια βδομάδα οι αγρότες να λάβουν τις συνδεδεμένες που τους είχαν τάξει, γιατί διαβουλεύονταν οι αρμόδιοι το καρτελάκι στο σκληρό σιτάρι. Αμ, βέβαια, αναμενόμενο ήταν γιατί τα στρέμματα που μπήκαν ήταν λιγότερα, οπότε κάτι έπρεπε να γίνει.

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0

Οι επιλογές, κατά τα γνωστά δύο: να μείνουν στην ενδεικτική τιμή κατ’ επιλογή και να γεμίσει το αποθεματικό των συνδεδεμένων ή να δώσουν το παραπάνω με το φόβο του χρόνου να γεμίσει σιτάρια και η Πελοπόννησος, γιατί αυτό το πριμ τα τελευταία χρόνια όλο και αυγατίζει!   

Από την άλλη πλευρά, όλο και φθίνει η τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας. Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση και φέτος, με τους απλήρωτους παραγωγούς, που αρνούνται να σπείρουν αν δεν εξοφληθούν… Άλλωστε, χωρίς ρευστό ούτε τα φυτά τους δεν μπορούν να αγοράσουν! Και ο βουλευτής Σερρών Τζελέπης ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκληθεί επιτροπή για λύσεις και προτάσεις για την ΕΒΖ. Εν τω μεταξύ ακούγεται ότι κλείνουν τα εργοστάσια Ορεστιάδας και Σερρών….   

Είδαν κι απόειδαν οι περιφερειάρχες κι επειδή δεν βγάζουν άκρη και επιστρατεύουν το γενικό γραμματέα το υπουργείου να τους βρει τη λύση, εντάσσοντας όλους τους επιλαχόντες νέους αγρότες που πληρούν τα κριτήρια και επαναπροκηρύσσοντας το υπομέτρο 6.1 στις Περιφέρειες όπου δεν εξαντλήθηκε ο αρχικός προϋπολογισμός. Άλλωστε, σου λέει, στην κατανομή των πρόσθετων πιστώσεων, αν και το υπουργείο ανακοίνωσε «οριζόντιο» ποσοστό υπερδέσμευσης 10%, σε μία Περιφέρεια η υπερδέσμευση είναι χαμηλότερη του 10%, ενώ σε άλλη ανέρχεται σε 59,29%. Αδικία!

Σε συντονισμό «κυνηγητό» ανασφάλιστων εργατών στα χωράφια έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα κλιμάκια ελεγκτών, μετά από πληροφορίες ότι σε πολλές αγροτικές καλλιέργειες στη Μαγνησία απασχολούνται αλλοδαποί κυρίως χωρίς ασφάλιση. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που «κονόμησαν» το πρόστιμό τους, το οποίο διόλου ευκαταφρόνητο δεν πρέπει να θεωρείται αφού ανά ανασφάλιστο εργάτη φτάνει τα 10.500 ευρώ, ενώ για αλλοδαπό εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζει και τα 15.500 ευρώ. Κάποιοι λένε ότι υπάρχει «εντολή» οι ελεγκτές να «οργώσουν»  Μαγνησία και Καρδίτσα, ενώ θα ακολουθήσουν τα Τρίκαλα.

Χάρηκαν στην πλατεία Βάθη, που πήραν το ΟΚ από την Κομισιόν για πλήρη αξιοποίηση των πόρων του Μέτρου της Οριστικής Παύσης Αλιευτικών Δραστηριοτήτων, με την ένταξη ενός μέρους των επιλαχόντων αλιέων. Ο Επίτροπος Αλιείας Karmenu Vella, σου λέει, συμφώνησε! Μόνο που για να μπουν οι επιλαχόντες πρέπει κάποιοι από τους υφιστάμενους 766 δικαιούχους συναδέλφους τους να μην υλοποιήσουν το Μέτρο.

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία