BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Στην αρχή ήρθαν τα σύννεφα... τώρα η καταχνιά!

Νωρίτερα από ότι διέρρεαν οι ίδιοι, διαψεύδοντας εαυτώ και επιβεβαιώνοντας την Agrenda, και χωρίς αντιδράσεις από τους παραγωγούς, πληρώθηκε η ειδική ενίσχυση βάµβακος. Κινήθηκε στα περσινά επίπεδα µε τιµή στα 73,3 ευρώ το στρέµµα, πήρε βέβαια ο ΕΛΓΑ όποιες εισφορές χρωστούσαν οι παραγωγοί, δεδοµένου ότι λήγει η προθεσµία τέλος Μαρτίου! Άσε που όπως επανειληµµένως φωνάζουν από τον οργανισµό, αν δεν πληρωθούν εισφορές, δεν έχει αποζηµιώσεις!

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0

Αφού τους το ξέκοψε ο Επίτροπος Χόγκαν για τις αποζηµιώσεις στο ροδάκινο, είχαν µείνει στο plan B των de minimis οι καλλιεργητές, όπως τους είχε τάξει ο υπουργός Αποστόλου. Τώρα, όµως, ήρθε και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να δηλώνει ότι µοιάζει δύσκολο, ενώ κι από τη Βάθη βγάζουν εκτός κάδρου την επιλογή αυτή, αφού όπως διαµηνύουν στους παραγωγούς, αν µπουν αυτοί θα ζητήσουν και οι υπόλοιποι…. Βέβαια, τους καθησυχάζουν -λέµε τώρα- ότι θα καλυφθούν όσοι είχαν απώλεια εισοδήµατος… χωρίς να λένε µε ποιον τρόπο…. Σύννεφα φαίνονται, για να µην πούµε καταχνιά! 

Το νοµοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα παραλίγο να… δαγκώσει τον αναπληρωτή της πλατείας που βρέθηκε στο µάτι του κυκλώνα µε τις αµφιλεγόµενες ρυθµίσεις που ήθελε να περάσει, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και οδηγώντας κατ’ επέκταση στην απόσυρση του, µε εντολή πρωθυπουργού, από τη διαβούλευση. Τώρα αν θα επιστρέψει µετά από 30 ηµέρες µε διορθώσεις, όπως λέει ο «πληγωµένος» οικολόγος, θα φανεί.

Στο υπουργείο της πλατείας, πάντως, οι σχέσεις υπουργού-αναπληρωτή δεν είναι και οι καλύτερες, δεδοµένου ότι ό,τι πάει να περάσει ο δεύτερος το παίρνει πίσω ο πρώτος, για να µην εκτεθεί. Ποιος ξεχνάει την πρόταση για κάνναβη στα γλαστράκια των µπαλκονιών… Μέχρι και τη µπογιά στη σφραγίδα για τα αρνιά του Πάσχα, δεν τον άφησαν να αλλάξει από µπλε σε κόκκινο!

Ο Βαγγέλης ο γεφυροποιός, καλεί να κάτσουν όλοι οι συνεταιριστές µαζί σε µία µεγάλη ροτόντα και να τα βρουν, όχι γιατί το λέει… εκείνος, αλλά γιατί το επιβάλλει η πραγµατικότητα, αφού έτσι όπως έχουν στοιχηθεί οι δύο οντότητες χωριό δεν γίνεται. ∆εν λέω, στο κάλεσµα του ΣΑΣΟΕΕ, το κλίµα εκατέρωθεν ήταν θερµό. Βρείτε τα, λέει, και στους εµπλεκόµενους της ∆ιεπαγγελµατικής Φέτας, γιατί όπως πάει το πρότζεκτ θα το αναλάβει κανείς άλλος απέξω… µε τόσο γάλα που έρχεται µε βυτία.

Πάντως η πρόταση του περιφερειάρχη Ηπείρου σύµφωνα µε την οποία θα αφαιρείται το δικαίωµα παραγωγής προϊόντων ΠΟΠ σε γαλακτοκοµική επιχείρηση που εισάγει γάλα, δεν έχει ακόµη ενσωµατωθεί σε κάποια νοµοθετική ρύθµιση. «Να διαλέξει ο καθένας αν θέλει να παράγει ΠΟΠ ή όχι. ∆εν µπορεί και να φέρνει γάλατα άλλης ποιότητας από το εξωτερικό και να συµµετέχει στα ΠΟΠ», έχει δηλώσει για το θέµα που κάποιοι δεν θέλουν να το αγγίξουν…                                   

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία