BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Έκλεισε το μαγαζί για τον Απρίλιο

Πληρωμές αυτές τις μέρες δεν έχει γιατί τα πολλά μπήκαν και τα υπόλοιπα πάνε για Μάιο! Όμως στο μέτωπο των προκηρύξεων αυτή τη βδομάδα έδωσε ρέστα η πλατεία Βάθη! Η πρόσκληση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2018, το μέτρο των αυτόχθονων φυλών, η ενεργητική προστασία μέσω των προγραμμάτων… Κι όλα να τρέχουν το επόμενο διάστημα. Δηλαδή, μαζί με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τη φούρια των σπορών να έχουν οι αγρότες να μαζέψουν και χαρτιά για να συμπληρώσουν αιτήσεις!

Είναι καλός ο νέος νόμος

2
0

Χωρίς αλλαγές δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για την εξισωτική αποζημίωση του 2018, με τα πριμ για άλλη μια χρονιά ως έχουν, στα 12,5 ευρώ τα ορεινά και στα 9,5 ευρώ τα υπόλοιπα. Κάποιοι έσπευσαν να σχολιάσουν ότι το μπάτζετ στα 230 εκατ. ευρώ είναι λιγότερο από πέρυσι, αλλά μάλλον ξέχασαν ότι και για το 2017 αρχικά ήταν ο ίδιος προϋπολογισμός που αργότερα ενισχύθηκε με επιπλέον 12 εκατ. για να καλύψει τις αιτήσεις και τις ανάγκες των δικαιούχων….

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία χρονιά, όπως την ξέρουμε για την εξισωτική, γιατί οι Διαχειριστικές έχουν στα χέρια τους τη μελέτη και θα αλλάξουν οι μειονεκτικές περιοχές! Ήτοι, κάποιοι θα αρχίσουν να βλέπουν τα ποσά που δικαιούνται να μειώνονται ετησίως και προοδευτικά, μέχρις ότου σε 4 μια τετραετία να μηδενιστούν! Ουπς …..

Βούιξε ο αγροτικός κόσμος της χώρας, οργανώσεις, παραγωγικοί φορείς, βουλευτές και χιλιάδες άλλοι και πήγε πίσω ένα χρόνο η υποχρεωτική αναγραφή του ΑΤΑΚ στις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ένταξη όλων των επιλαχόντων Νέων Αγροτών στο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης. Κι έρχεται η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, με ανακοίνωσή της, να πει ότι «η κατάργηση της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ «ήλθε» ύστερα από το Δελτίο τύπου της ΠΕΝΑ, αφού οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για την εφαρμογή του, ενώ έγινε αποδεκτό και το αίτημα για την ένταξη όλων των επιλαχόντων του προγράμματος πρώτης εγκατάστασης των νέων γεωργών».

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το αρδευτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, που παραμένουν ασυντήρητα, μερικές μόλις μέρες πριν την έναρξη της φετινής αρδευτικής περιόδου, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, που εκτός των άλλων προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τη Μεγάλη Δευτέρα γιατί είναι και απλήρωτοι! Έτσι όμως δεν πάμε πουθενά! Τα χωράφια έχουν ανάγκη από νερό και οι αγρότες για να δουλέψουν!

Πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ σε κτηνοτρόφο που τα βοοειδή του κυκλοφορούν ανεπιτήρητα στον επαρχιακό δρόμο του Τσεπελόβου, μπαίνουν εντός του οικισμού, καθώς επίσης στο δασύλλιο και στην πρώην μαθητική εστία, επέβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων. «Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι, αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου και ταυτόχρονα θα αναζητηθούν λύσεις για να μη συνεχίζεται η παράνομη είσοδος των ζώων στον επαρχιακό δρόμο και στον οικισμό», δήλωσε ο δήμαρχος.

O μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία