BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Το μηχανογραφικό φταίει για όλα...

Τις ογκώδεις πληρωµές τελικά πιο εύκολα τις «κουµαντάρουν» οι αρµόδιοι! Εκεί που κολλάνε είναι στις παλιές εκκρεµότητες, µε τεχνικά λάθη και µπερδέµατα! Φώναξαν και οι Νέοι Αγρότες του 2014 ότι είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέµβριο που πήραν το χαρτί της εκπαίδευσης και να σου ο ΟΠΕΚΕΠΕ βγάζει πληρωµή 2,3 εκατ. ευρώ…

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0

Φωνάζουν, βέβαια, τόσο καιρό και οι δικαιούχοι της παλιάς Δάσωσης, αλλά σε αυτούς δεν λέει τίποτα γιατί δεν έχει γίνει ακόµα η µεταφορά των χρηµάτων… Στην αναµονή, κατά το σύνηθες, για να µην ξεχνιούνται!    

Το δίκιο τους ψάχνουν οι βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας, που υπολογίζουν ότι έχασαν ενισχύσεις πάνω από 2 εκατ. από το 2012 ως το 2016, λόγω αυθαίρετης παρέµβασης στα δηλωθέντα στοιχεία ΟΣ∆Ε από τους διαχειριστές του µηχανογραφικού συστήµατος, όπως καταγγέλλει ο Καραµπάσης σε επιστολή του. Άσε που για τις «παραποιήσεις» στην προσδιορισθείσα έκταση, σου λέει, δεν έµαθαν ποτέ τίποτα οι βιοκαλλιεργητές, ούτε εµφανίστηκαν στις επόµενες δηλώσεις ΟΣ∆Ε. Οι Λάκωνες ζητούν την παρέµβαση των αρµοδίων για να προχωρήσει η εκδίκαση των ενστάσεων 2014, 2015, αλλά και η έκδοση των καταστάσεων πληρωµών του 2016, πριν τις 30 Ιούνη, για να µη χαθούν κι άλλα λεφτά!

Χρήµατα υπάρχουν, και µάλιστα έρχονται από τας Ευρώπας, τονίζει η Σερραία βουλευτής, που ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ολιγωρία που επιδεικνύεται στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ στον τοµέα αγροδιατροφής. Άλλα κράτη, σου λέει, έχουν ήδη χρησιµοποιήσει προς όφελος των γεωργών τους, τα συγκεκριµένα εργαλεία, σε συνδυασµό µε το ΠΑΑ, χρηµατοδοτώντας µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις. Εµείς, σαν χώρα, έχουµε πλάνο σχεδιασµού, ρωτά η Αραµπατζή και ζητά να µάθει ποιος θα είναι ο φορέας εφαρµογής και πότε αρχίζουν οι αιτήσεις.

Νέα παράταση ανακοινώθηκε για τις αιτήσεις στα Σχέδια Βελτίωσης µέχρι 5 Ιουνίου. Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι αυτό έγινε για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες, αφού σε πέντε Περιφέρειες είναι ανοιχτή η πρόσκληση για το Υποµέτρο 6.1! ΟΚ, λένε οι γνωρίζοντες, αλλά βασικά φταίει το µηχανογραφικό σύστηµα που όλο µπλοκάρει, αλλά και το γεγονός ότι υποψήφιοι και µελετητές πρέπει πρώτα να «χωνέψουν» τις αλλαγές που πρέπει να ενσωµατωθούν µετά την τροποποίηση του θεσµικού πλαισίου της δράσης!

Με δυσκολία θα καταφέρουν να ταΐσουν φέτος τα ζώα τους µε τη ντόπια παραγωγοί οι σιτοπαραγωγοί της Πάρου. Αφενός η παρατεταµένη ανοµβρία, που δεν βοήθησε τα σιτηρά να αναπτύχθηκαν φυσιολογικά και να δέσει ο καρπός και αφετέρου οι ψηλές ανοιξιάτικες θερµοκρασίες έφεραν πολύ πρώιµα το θερισµό. Τέλος Απριλίου και οι κοµπίνες τελείωσαν ήδη τη δουλειά τους στα χωράφια… Τώρα µένουν οι αγορές από την κεντρική χώρα, µε τα µεταφορικά να αυξάνουν το κόστος για τον παραγωγό….     

Ο μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία