BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πληρωμές στους κτηνοτρόφους προς εξιλέωση

Την ικανοποίησή του για την αύξηση κατά 50% των δικαιούχων που έχουν λαµβάνειν συνδεδεµένη κτηνοτροφίας εξέφρασε περιχαρής ο υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, τονίζοντας την «ανακούφιση» που φέρνει στους παραγωγούς. Ξέχασε, βέβαια, να σχολιάσει την τιµή των 9,7 ευρώ ανά ζώο για τα αιγοπρόβατα, παρά τις εξαγγελίες του πέρυσι το καλοκαίρι για 11 ευρώ… Αρκεί, σου λέει, που αυξήθηκαν τα συνολικά ποσά…

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0

Έγινε κι αυτή η περιβόητη πληρωµή για την εξόφληση του Κοµφούζιο, ούτε 1 εκατ. ευρώ δεν ήταν, κι όµως καθυστέρησε ένα µήνα από τα λεγόµενα των αρµοδίων! Όσο για τους Νέους Αγρότες, τα σχόλια άπειρα… Νέοι άνθρωποι, που περιµένουν κάτι από τους κόπους τους, αλλά µόνο στα λόγια οι δεσµεύσεις του υπουργού, λένε αγανακτισµένοι φίλοι της Agrenda!

Όσο για τους Νέους του 2009, έµειναν έξω τελικά από το Εθνικό Απόθεµα του 2017. Ούτε στα υπόλοιπα, που ανακοίνωσε ο Οργανισµός Πληρωµών, περιλαµβάνονται, αφού εκεί είναι µόνο συγκεκριµένες περιπτώσεις από το 2012 και µετά και βέβαια δεν είναι ούτε αυτοί µε τη χαµένη αξία της Φόρµας 6.

Ήταν «γλυκά» τα 70 ευρώ το στρέµµα για τη συνδεδεµένη στους σπόρους σποράς και την περσινή χρονιά δήλωσαν ακόµα και όσοι δεν είχαν φυτική παραγωγή, λέει φίλος αγρότης. Κάπως έτσι, όπως άλλωστε ήταν και αναµενόµενο, έπεσε για το 2017 η ενίσχυση στα 31,3 ευρώ, κάτω κι από το µισό! Την ίδια ώρα, η ευχάριστη είδηση έρχεται από τα θηλυκά βοοειδή, µε την ενίσχυση να εκτοξεύεται στα 192,5 ευρώ από την ενδεικτική των 149 ευρώ… Χαράς ευαγγέλια!

Μετά τη λήξη της καταληκτικής προθεσµίας ανακοινώνουν, σου λέει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την παράταση για τις µεταβιβάσεις δικαιωµάτων, έτσι για να µην παίρνουν αέρα οι παραγωγοί και χάνουν το χρόνο τους! Ότι δεν ξέρουν τι θα γίνουν και τελευταία στιγµή την Τρίτη 15 Μαΐου έτρεχαν µη χάσουν ενισχύσεις και δικαιώµατα, µάλλον δεν απασχολεί αυτούς που σκέφτηκαν την τακτική αυτή…  Η ουσία είναι να γίνει η δουλειά, το τσάτρα πάτρα πάνω στη βιασύνη, δεν το µετρά κανείς…. 

Μια µέρα µετά την κατάθεση της επερώτησης του βουλευτή της Ν∆ Μηταράκη κατέθεσε ο υπουργός Αποστόλου αίτηµα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διεύρυνση της βάσης υπολογισµού των δικαιούχων µαστιχοπαραγωγών της Χίου για αποζηµιώσεις από τις φωτιές του 2016. Αν δηλαδή δεν είχε κάνει την ερώτηση ο βουλευτής, δεν θα το θυµόταν ο υπουργός, τονίζει ο πρώτος. Άσε που –όπως λέει ο ίδιος- ξεχάστηκαν και οι δεσµεύσεις για ειδικές ρυθµίσεις στη µαστίχα, αλλά και οι διαβεβαιώσεις ότι από το Γενάρη του 2018 υπήρχε ήδη διαδικασία διαπραγµάτευσης µε τους αρµόδιους….      

Ο μπλοκατζής


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία