BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Δεν φταίμε εμείς, οι άλλοι....

Χαμός έχει γίνει με τη συνδεδεμένη στη σποροπαραγωγή! Και δεν είναι μόνο που διπλασιάστηκαν τα στρέμματα και η ενίσχυση μειώθηκε στο μισό! Το ζητούμενο είναι ότι κάποιοι δελεάστηκαν από το κονδύλι και έφτιαξαν έτσι τα χαρτιά τους ώστε να αιτηθούν του πριμ, ενώ τα τριφύλλια τους ήταν για ζωοτροφή! Πάντως, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν για συγκεκριμένες και ελεγχόμενες διαδικασίες, ενώ δεν διστάζουν -σου λέει- από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσουν σε διοικητικό έλεγχο, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία. Για να δούμε…

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0

Εκεί που κουβέντιαζαν, λοιπόν, οι του Οργανισμού Πληρωμών, με τον υφυπουργό της πλατείας, κατέληξαν ότι η καθυστέρηση στην πληρωμή των παλιών της Δάσωσης δεν οφείλεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά στην αργοπορημένη αποστολή των παρτίδων πληρωμής από τα κατά τόπους δασαρχεία. Τα δασαρχεία, βέβαια, εδώ και καιρό και πριν την έγκριση πίστωσης και τη μεταφορά χρημάτων είχαν εντολή να μη στέλνουν λίστες…  Κι αυτό είναι γνωστό, άρα… 

Χαμένη υπόθεση θεωρούν από καιρό στον ΟΠΕΚΕΠΕ την κάλυψη των Νέων του 2009 με επιπλέον ποσό από το Εθνικό Απόθεμα. Ναι, το γνωρίζουν ότι τότε αδικήθηκαν, ωστόσο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα –σου λέει- γιατί ο κοινοτικός κανονισμός είναι ξεκάθαρος, η πληρωμή γίνεται μία φορά και στην περίπτωση τους έγινε… Όσο κι αν το επαναφέρουν βουλευτές κάθε παράταξης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν προβλέπεται να γίνεται τίποτα…. 

Η επιχείρηση παράσχει κάθε είδους διευκόλυνση, συγκαταλεγόμενη μεταξύ των φορέων που κατ’ εξοχήν υποστηρίζουν την αγροτική παραγωγή» απαντά η ΔΕΗ στα αιτήματα των ΤΟΕΒ για αύξηση των δόσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μην υπάρξουν διακοπές στην άρδευση. Άλλωστε, όπως σπεύδει να υπογραμμίσει σε ανακοίνωσή της, «υπάρχουν ορισμένοι, οι οποίοι αποφεύγουν τη συνεννόηση και εκμεταλλεύονται την ανάγκη αρδεύσεων κατά την αρδευτική περίοδο προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της ηλεκτροδότησης τους, χωρίς να ανταποκρίνονται συχνά ούτε στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους».

Μετά από αυτό φίλος αγρότης μιλά για ύφος υπεροψίας από την πλευρά της ΔΕΗ, που χαρακτηρίζει κακοπληρωτές τους κατ’ επάγγελμα αγρότες. Όπως λέει, «πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για χωράφια και σπίτια σε χωριά σαν να ζουν στην Εκάλη. ΕΛΓΑ και ΕΦΚΑ, μαζί με εφορία σαν ιδιώτες επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα. Και τώρα η ΔΕΗ ζητά προκαταβολή 30% και 12 δόσεις. Δηλαδή για συσσωρευμένα χρέη των τελευταίων 5 ετών ύψους 5.000 ευρώ, πρέπει να βρεις 1.500 ευρώ και δόση κοντά στα 300 ευρώ. Αγαπητοί υπεύθυνοι της ΔΕΗ, δεν έχουμε τόσα! Γιατί αν είχαμε, θα τα είχαμε ήδη δώσει!». 

Ο μπλοκατζής


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία