BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Αμάν αυτή η υπογραφή!

Αυτός ο Χουλιαράκης έχει αφήσει «κρεμασμένους» στο ακουστικό χιλιάδες αγρότες που περιμένουν τα υπόλοιπα από τα παλιά βιολογικά…. Τρία χρόνια πίσω πάνε τα χρωστούμενα κι ενώ από τον Οργανισμό Πληρωμών δηλώνουν έτοιμοι, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν έχει υπογράψει ακόμα τη σχετική έγκριση πίστωσης 60 εκατ. ευρώ… Βέβαια, να πούμε ότι μόλις πέσει το χρήμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα δοθεί εντολή στις κατά τόπους ΔΑΟΚ να στέλνουν λίστες δικαιούχων και μέσα σε 3-4 μέρες οι λογαριασμοί θα πιστώνονται! Αμ πώς!

Είναι καλός ο νέος νόμος

5
0

Κόλλησαν πάλι και τα άλλα τα Βιολογικά του 2017, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Πληρωμών να ζητά τώρα -τελευταία ώρα- από τους φορείς πιστοποίησης να καταγράψουν στο πληροφοριακό σύστημα τα ευρήματα από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν. Μέχρι τις 16 Ιουλίου, σου λέει, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία γιατί ακολουθεί η καταβολή της εκκαθάρισης του πρώτου έτους εφαρμογής 2017. Κοινώς σπεύσατε!

Τα ‘φέραν από δω, τα ‘φέραν από εκεί, την έβγαλαν «αισίως» την τελική λίστα με τους δικαιούχους της Απονιτροποίησης! Απλά τα πράγματα: εντάσσονται 4.169 με συνολική αιτούμενη έκταση 850.000 στρέμματα, συνολικό προϋπολογισμό 254,6 εκατ. ευρώ και  ελάχιστη βαθμολογία ένταξης 12,2 μόρια. ΤΟΕΒ και Δήμοι «καθάρισαν» με βεβαιώσεις άρδευσης ώστε να περάσουν κάποιες ενστάσεις στα ευρήματα των προενταξιακών, αλλά τι θα γίνει θα φανεί στους μετενταξιακούς ελέγχους….

Δεν μπορούν να καταλάβουν εκεί στη Λάρισα γιατί η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ απορρίπτουν την αποζημίωση στους πληγέντες παραγωγούς ροδάκινων και πεπονιών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων επειδή δεν αναγνωρίζουν ότι η ζημιά οφείλεται στη βροχόπτωση. Μάλιστα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού καλεί άπαντες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους… Χρόνιο αίτημα, κι ακόμα τίποτα….

Δεν τους έφταναν όλα τα άλλα προβλήματα και η κατάρρευση των τιμών στο γάλα, τους ήρθε και η λυμάντρια στην Ανατολική Μακεδονία και δεν ξέρουν τι να γίνουν οι αιγοπροβατοτρόφοι. Ένα έντομο, σου λέει, που προκαλεί ολοκληρωτική απώλεια βοσκήσιμης βλάστησης, αναγκάζοντας τους κτηνοτρόφους να αγοράζουν ζωοτροφές σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή! Το παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ στην περιοχή ζητά χρηματοδότηση ενός προγράμματος επισκοπήσεων, κατ’ έτος του εντόμου, σε όλη τη χώρα… Συναδερφοσύνη!

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία