BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Δίνει χρόνο για να μαζέψει χρήμα

Να κοιτάξουν να εξοφλήσουν τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ καλούσε το τελευταίο διάστημα ο Οργανισμός αγρότες και κτηνοτρόφους γιατί δόθηκε μια παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου κι άλλη δεν έχει, τους έλεγε! Αν θέλετε να αποζημιωθείτε, αλλιώς… Βέβαια, τώρα, που βρήκαν τα σκούρα, έδωσαν τελικά κι άλλη παράταση, μήπως μαζέψουν τίποτα χρήματα, γιατί οι ζημιές είναι πολλές…

Είναι καλός ο νέος νόμος

3
0

Με μια βδομάδα καθυστέρηση ανοίγει τελικά το ηλεκτρονικό σύστημα που δέχεται αιτήσεις για τη δεύτερη προκήρυξη του Κομφούζιο, γιατί μάλλον κόλλησε! Όχι ότι έχει πέσει και πολλή δουλειά, αλλά να, λίγο το καλοκαίρι, λίγο που υπάρχουν κι άλλα προγράμματα πιο επείγοντα, αυτό έρχεται ως φαίνεται σε δεύτερη… μοίρα! Δεν είναι όμως κακή περίπτωση, λέει φίλος αγρότης, και παρακινεί τους συναδέρφους του να το τσεκάρουν….

Όλο καθυστέρηση παίζει εκεί στην Αιτωλοακαρνανία με τις πληρωμές! Ακόμα περιμένουν παλιά αγροπεριβαλλοντικά ακόμα και του 2015…Το θέμα δεν είναι τις τελευταίες μέρες, που καθυστερεί ο Χουλιαράκης να υπογράψει τη σχετική απόφαση με τη μεταφορά των χρημάτων στον Οργανισμό Πληρωμών για να πάρουν πάλι μπρος οι πιστώσεις… Το θέμα είναι, λέει φίλο αγρότης από το νομό, και παθών, ότι «όταν οι άλλες Περιφέρειες πληρώνουν, η δική μας αγρόν αγοράζει! Μήπως έχουν κάτι μαζί μας» αναρωτιέται;        

Είναι γνωστό ότι ο αγροτικός κλάδος της Βρετανίας είχε εν πολλοίς επωφεληθεί από την ΚΑΠ και τα κοινοτικά κεφάλαια, που εισέρεαν επί χρόνια. Τώρα, μετά το Brexit, όλο και μεγαλώνουν οι ανησυχίες ότι η κρατική στήριξη θα μειωθεί αισθητά, καθώς θα πρέπει να ανταγωνίζεται για εθνικά κονδύλια με τομείς, όπως η υγεία και η εκπαίδευση. Πάντως, το Λονδίνο σχεδιάζει να καθιερώσει το δικό του σχήμα γεωγραφικών ενδείξεων, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει ενισχυμένη νομική προστασία για προϊόντα όπως το σκωτσέζικο ουίσκι, ο σολομός Σκωτίας, το βοδινό και αρνί Ουαλίας. Κάποιοι άλλοι ακόμα το παλεύουν!

Οι γεωτεχνικοί του δημοσίου, πάντως, ετοιμάζουν Ομάδα Εργασίας, που θα καταγράψει τις βασικές κατευθύνσεις που προτείνει η Ομοσπονδία για την καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΚΑΠ. Θέλουν, λένε, να αποτελέσουν συνομιλητή του υπουργείου για την νέα περίοδο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, διασφαλίζοντας τον γεωτεχνικό χαρακτήρα αυτής αλλά και προτείνοντας μέτρα για άρση των στρεβλώσεων. Ελπίζουν, λένε, να τους ακούσουν στη Βάθη! Καλή τύχη, παίδες! 

Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία