BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Tώρα πληρώνουν την κακοδιαχείριση

Ένταλμα σύλληψης για ληξιπρόθεσμα χρέη στο ΙΚΑ ύψους 3,5 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Εισαγγελία, εναντίον του προέδρου της ΕΑΣ Ηρακλείου Ανδρέα Στρατάκη. Το θέμα έχει αναστατώσει τη συνεταιριστική οργάνωση, που προετοιμάζεται να ανοίξει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου το συσκευαστήριο επιτραπέζιων σταφυλιών και τέλη του Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου το οινοποιείο της.

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
1

Ο ίδιος ο Ανδρέας Στρατάκης, που αναδείχθηκε πρόεδρος στην ΕΑΣΗ πριν περίπου 1,5 χρόνο, λέει ότι δεν χρειάζεται να τον…ψάχνουν. Θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου. «Δεν κρύβομαι θα παρουσιαστώ στον Εισαγγελέα τις επόμενες μέρες. Θέλω όμως προηγουμένως να προετοιμάσω την έναρξη της λειτουργίας του συσκευαστηρίου επιτραπέζιων σταφυλιών» δηλώνει.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΑΣ, που συμπαραστέκεται στον κ. Στρατάκη, η συνεταιριστική οργάνωση είχε ήδη καταβάλει στο ΙΚΑ ποσό ύψους 0,550 εκατ. ευρώ. Οι διοικητικοί χαρακτηρίζουν άδικη την επιμονή του ΙΚΑ για την έκδοση εντάλματος σύλληψης και υποστηρίζουν ότι με το αναμενόμενο δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς η ΕΑΣ δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Σε ΙΚΑ και Εφορία η ΕΑΣ οφείλει συνολικό ποσό ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Οι διοικητικοί εκτιμούν ότι με ένα δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ, η ΕΑΣ θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Στο μεταξύ Εφορία και ΙΚΑ έχουν δεσμεύσει την προσωπική περιουσία και τους οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς του προέδρου. 

Τα πράγματα έχουν μπει σε πολύ σφιχτή τροχιά. Φίλος μου λέει ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι συνεταιρισμοί έχουν πληρώσει για φόρους όσα δεν πλήρωσαν σχεδόν ποτέ. Ελάχιστες οργανώσεις έχουν φορολογική ενημερότητα και μόνο όποτε τη χρειάζονται επειγόντως, πληρώνουν τους χρωστούμενους φόρους.

Την τακτική του σφιχτού εναγκαλισμού των Ομάδων Παραγωγών από της ΕΑΣ πληρώνουν τώρα οι συνεταιριστές. Δεν είναι τυχαίο που η ΠΑΣΕΓΕΣ βγήκε τώρα να μιλήσει για τις παρακρατήσεις των ΔΟΥ που γίνονται για οφειλές των ΕΑΣ, αλλά από χρήματα των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Ομάδων Παραγωγών. Καλή η επιχειρηματολογία με τις νομικές φιοριτούρες κύριε Τσιφόρε, αλλά τι να την κάνεις αν δεν έχουν ξεχωριστό ΑΦΜ οι Ομάδες σου; Πώς θα αποκτήσουν ξεχωριστή νομική οντότητα;

Το μακροσκελές νομικό κείμενο καταλήγει: «Συνεπώς, κάθε αναγκαστική πράξη είτε εκτέλεσης είτε  εξασφάλισης των συμφερόντων του δημοσίου, με παρακράτηση οφειλόμενου από την Ένωση  ποσού, εκ μέρους της ΔΟΥ,  επιβάλλεται σε τρίτον μη οφειλέτη, συνεπώς η επιβολή ή η λήψη του κάθε σχετικού μέτρου δεν παρίσταται νόμιμη. Κατόπιν όλων των προαναφερομένων, ως Διατάκτης των πληρωμών ο Οργανισμός σας, οφείλει να ενημερώσει τις ΔΟΥ, για την διευθέτηση αυτής της αταξίας.»

Για όλα λοιπόν τα χρέη της κακοδιαχείρισης των ΕΑΣ θα πληρώνουν τα υγιή κομμάτια τους και οι νέες διοικήσεις. Μάλλον πρέπει να το πάρουν απόφαση και να δούνε τι θα γίνει από δω και πέρα.

Μακροσκελή επιχειρηματολογία και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει η ΠΑΣΕΓΕΣ και για τα αυτονόητα. Αν και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη με την Ομάδα Παραγωγών «Νέα Γη», το γεγονός ότι η σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Ελληνικό Δημόσιο και οι όροι της σύμβασης ισχύουν για 5 χρόνια, όσο διαρκεί δηλαδή το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, είναι αυτονόητο. Ανεξάρτητα από το αν αλλάζουν οι υπουργικές αποφάσεις και οι κανονισμοί. «Οι όποιες νέες ρυθμίσεις δεν μπορούν να συμπεριλαμβάνουν τις ήδη υφιστάμενες και λειτουργούσες Ομάδες», είναι το συμπέρασμα.
ο μπλοκατζής

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

25-01-2014 16:16Η κ. Jose Mundo

Γεια σας, Εγώ το όνομά μου είναι η κ. Jose Mundo ζω στον Καναδά έκανα αίτηση για ένα δάνειο 20.000 δολάρια ΗΠΑ πριν από μερικές εβδομάδες, μια απάτη που υποτίθεται ότι είναι ένα δανειστή δανείου, θα σχίσει μου μακριά το ποσό των 2000 δολαρίων και έτρεξαν μακριά από μένα και εγώ ήταν εντελώς συγχέουν στη ζωή ευτυχώς καλός φίλος του μου από το Τέξας Lucy κ. John μαρτυρούν πώς διασώθηκε από έναν Θεός έστειλε τον δανειστή δανείου που της διάσωσης και της έδωσε το ποσό δανείου 100.000 δολάρια ΗΠΑ, ώστε έδωσε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (peter70003@hotmail.com ) i επικοινώνησε μαζί του και έκανε ένα ωραίο πράγμα για μένα και την οικογένειά μου και μου δάνεισε το ποσό δανείου 100.000 δολάρια ΗΠΑ που είναι πραγματική και ο Θεός θα ευλογήσει τον τόσο καλό θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του στο e-mail. Επικοινωνήστε με αυτόν στο e-mail του: peter70003@hotmail.com πολλές ευχαριστίες Η κ. Jose Mundo

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία