BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ο Καθηγητής προτιμάει Ραβανί και το εκφράζει με κάθε ευκαιρία

Στηρίζει την Αγορά Αγροτών της Πρέβεζας, χρηματοδοτεί μέσα από τα Θεσμοφόρια το Φεστιβάλ Νέων αυτό το σαββατοκύριακο και ούτε που πάτησε το πόδι του στο Κάστρο της Λαμίας. Τι άλλο να κάνει ο Καθηγητής για να δείξει ότι «αγαπάει» περισσότερο το Ραβανί από τη Βασιλόπιτα; Ήθελα να 'ξερα, όλος εκείνος ο πασοκομηχανισμός που μαζεύτηκε στη Λαμία δεν πήρε ένα τηλέφωνο τον Καθηγητή; Πάντως, περιμένω να δω την ημέρα που θα βγάλει κι εκείνο το νομοσχέδιο για τις Farmers' Markets. Αν το βγάλει, τότε δεν εξηγείται αλλιώς, του 'χει τάξει ένα ταψί ραβανί για το βιβλίο Γκίνες!

Ο Καθηγητής προτιμάει Ραβανί και το εκφράζει με κάθε ευκαιρία

3
0
****
ΜΕΡ

Ευχάριστη έκπληξη η είσοδος του Καλλιμάνη στην τυποποίηση των σαλιγκαριών, θα μπορούσε να είναι το καλύτερο επιχειρηματικό νέο των τελευταίων ημερών! Τους έβαλαν τους ανθρώπους (αγρότες - επενδυτές) στο τζόγο με τα σαλιγκάρια, ας βρεθεί επιτέλους και ένας σοβαρός μεταποιητής να αγοράσει την παραγωγή τους... 

****
ΝΥΧΤΑ

Βγαλμένο  από τη... ναφθαλίνη  το τελευταίο συνέδριο των Νέων αγροτών στη Λαμία και είναι ν' απορείς, πως γίνεται, μέσα σε λίγους μήνες, μια οργάνωση που είχε σημαία της το διαφορετικό και τη φαντασία να αναλώνεται σε συναναστροφές με κουρασμένους δημογέροντες που ολοκλήρωσαν την προσφορά τους στα δημόσια!

*****
Σπάγκοι
Για δύο χρόνια είχαν νοικιάσει τα εκκοκκιστήρια της ΕΑΣ Λάρισας οι «κουβαρντάδες» του κάμπου και δεν κατάλαβα, αφού η διετία πέρασε με ποιές διαδικασίες συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο τον μονάδων; Έγινε κάποιος διαγωνισμός και δεν τον πήρα μυρουδιά ή και ο «εκκαθαριστής» συνεχίζει το «βιολί» της επ' ευθείας ανάθεσης; 

******
Ψείρες

Οι επιχειρήσεις θέλουν λεφτά και τα εργοστάσια δεν δουλεύονται με... ψείρες! Ο λόγος για τους... φίλους μας από τα μέρη της αρκούδας που ήρθαν ως κεφαλαιούχοι - μεγαλοεπενδυτές για να αναλάβουν αντίστοιχα γαλακτοβιομηχανίες και καπνοβιομηχανίες και τώρα προσπαθούν να βρουν τα κεφάλαια κίνησης οι μεν από τα βερεσέδια στους κτηνοτρόφους και ο άλλος από τα «κουρέματα» στη μισθοδοσία των εργαζομένων! Κάποιους να τους πει ότι τα αυγά βάφονται με μπογιές...

*****
Καρέκλας 

Εγώ δεν κραίνω δεν μιλώ, εγώ θα πάρω τον γαμπρό! Ο λόγος για τον νέο γραμματέα αγροτικού της Ν.Δ. Γιώργο Ανέστη που αθόρυβα και χωρίς να έχει να δείξει κάποιο έργο ως συνεταιριστής ή σαν κομματικό στέλεχος, στρογγυλοκάθεται στις καρέκλες! Μόνη του προσφορά στο «σύστημα» τα λίγα τρακτέρ του... φεύγα, στο 90!

*****
Υβρίδια
Μπορεί τα δημοσιονομικά να βελτιώνονται κάπως, όμως η συνθήκες στην πραγματική οικονομία μοιάζουν χαοτικές, καθώς έχει χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης στην αγορά κι αυτό που κυριαρχεί είναι ο νόμος της ζούγκλας!

Μπορεί τα δημοσιονομικά να βελτιώνονται κάπως, όμως η συνθήκες στην πραγματική οικονομία μοιάζουν χαοτικές, καθώς έχει χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης στην αγορά κι αυτό που κυριαρχεί είναι ο νόμος της ζούγκλας!

Δεν μου πάει ο ρόλος της Κασσάνδρας, πολύ φοβάμαι όμως ότι παρά τις αντοχές του τομέα της πρωτογενούς παραγωγής οι δυσκολίες μεταφέρονται και στον αγροτικό χώρο.

Έτσι, μετά το πρώτο κύμα ασυνέπειας έναντι των παραγωγών από τα «ψευτοεμποράκια» που τα λέω εγώ, αυτό τον καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δεύτερο κύμα αθέτησης υποσχέσεων, δηλαδή «κανόνια», αυτή τη φορά από τη μεταποιητική βιομηχανία!

Εκτός από τους τρεις επώνυμους του γάλακτος που έχουν αφήσει τους παραγωγούς στα κρύα του λουτρού, η νόσος του κακοπληρωτή έχει απλωθεί και στη φυτική παραγωγή με καυτές περιπτώσεις στο επιτραπέζιο σταφύλι, στη βιομηχανική ντομάτα και στις ελιές!

Την ίδια στιγμή, οι δύο «λεφτάδες» που ανέλαβαν τα εκκοκιστήρια της ΕΑΣ Λάρισας, είναι αυτοί που τις τελευταίες μέρες πληρώνουν τη χαμηλότερη τιμή για τα καλαμπόκια!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία