BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Η σφαγή των εξισωτικών και η οργή των αµνών

∆ίκαιες… αποζηµιώσεις εξισωτικής οι κτηνοτρόφοι θα περιµένουν από του χρόνου, γιατί όπως είπε και ο Πάρις σε συνάντηση που είχε µε εκπροσώπους τους από την Καβάλα και την ∆ράµα δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να διορθωθεί το πρόβληµα µε τις περικοπές, καθώς οι βοσκότοποι που έχουν γνωστοποιηθεί στην ΕΕ για το έτος 2013 είναι µια οριστική διαδικασία που έχει ολοκληρωθεί. Βέβαια, σύµφωνα µε τα όσα κατάλαβαν από τον αναπληρωτή, θα δοθούν κι άλλα χρήµατα για τις εξισωτικές τα οποία όµως θα είναι στο πνεύµα του τσεκουκουρώµατος που έχει ήδη γίνει…

Η σφαγή των εξισωτικών και η οργή των αµνών

1
0

ΜΕΡΑ

Την πρώτη έγκριση της Κοµισιόν έλαβε - σύµφωνα µε πηγές, η ελληνική πρόταση για το νέο Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ύψους 4,2 δισ. ευρώ που κατατέθηκε στα αρµόδια όργανα της Κοµισιόν.

ΝΥΧΤΑ

Αλήθεια, ο Εθνικός Φάκελος, τι απέγινε. Τα σοβαρά κράτη-µέλη έχουν δηµοσιοποιήσει από καιρό επισήµως µέσω του Τύπου τις εθνικές αποφάσεις για την νέα ΚΑΠ. Οι Έλληνες αγρότες θα τις δουν στην πράξη από 1ης Ιανουαρίου.

Άφαντη

Μια χαρά την… έκανε η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η  οποία πέρυσι διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει πρόβληµα µε τα βοσκοτόπια και τις πληρωµές εξισωτικής. Αυτό θυµήθηκε και η  βουλευτής της Ν∆ Σερρών, Φωτεινή Αραµπατζή, και άστραψε και βρόντηξε στη Βουλή λέγοντας ότι µόνο στο νοµό της 600 κτηνοτρόφοι παραµένουν απλήρωτοι.

Στο γόνατο

Αν στη ∆ΕΘ δεν υπάρξει «οδικός χάρτης» µείωσης των φόρων τότε κινδυνεύει ο πυρήνας της ιδεολογίας της Νέας ∆ηµοκρατίας, λέει ο Μάξιµος, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Πάλι, αισθάνεται δικαιωµένος που αυτός και κάποιοι άλλοι (Τζαµτζής & Σία) χαρακτήριζαν το «πακέτο Καραβίτη»  γονατογράφηµα και προχειροδουλειά. !

Περί διαγραµµάτων

Οι νέοι αγρότες στη γειτονική µας Ιταλία είναι στο σύνολό τους… µορφωµένοι σύµφωνα µε το έγγραφο µε την ελληνική πρόταση για το νέο Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 που κατατέθηκε προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ στην χώρα µας το 83%  των νέων δεν διαθέτει ούτε καν την τυπική κατάρτιση. Τουτέστιν, µάθε παιδί µου γράµµατα!

Υβρίδια

-Σαρώνει ο καταρροϊκός πυρετός τα αιγοπρόβατα ανά τη χώρα και παρά τις υποσχέσεις του ΥπΑΑΤ για αποζηµιώσεις µέχρι και 140 ευρώ, όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι δεν τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες για την εξασφάλισή τους.

-Ένα πρόβατο λίγο πριν πεθάνει λόγω του καταρροϊκού πυρετού πρέπει µε διαταγή κτηνιάτρων της περιφερειακής ενότητας να οδηγηθεί στη σφαγή και στη συνέχεια σε καύση. Τότε µόνο επιβεβαιώνεται ο θάνατος του ζώου κι αυτό αποζηµιώνεται..

-Σήµερα η διαδικασία δεν γίνεται έτσι, καθώς τα ζώα πεθαίνουν και κτηνίατροι επειδή είναι λίγοι δεν προλαβαίνουν να εκδώσουν την απόφαση ή τη διαταγή για σφαγή και καύση του ζώου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία