BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Πρώτοι στο χορό, τελευταίοι στην ανάγνωση

«Πρώτοι είπαμε», λέει ο υπουργός των ροδάκινων ότι υπάρχει πρόβλημα στις εξαγωγές πριν επιβληθεί το εμπάργκο και διεκδικούμε αποζημιώσεις για την απώλεια εισοδήματος εκείνης της περιόδου.

Πρώτοι στο χορό, τελευταίοι στην ανάγνωση

1
0

Όμως hello, οι κανονισμοί που βγάζει τώρα η Κομισιόν αφορούν ζημιές για το εμπάργκο, αυτές δεν μας αφορούν; Η δωρεάν διανομή, υποστηρίζει, βοήθησε αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα, αφού 3.000 είναι όλες κι όλες οι ποσότητες που θα αποζημιωθούν. Συγκεκριμένα, μέχρι 12 Σεπτέμβρη δόθηκαν 1.500 τόνοι ροδάκινα, νεκταρίνια για δωρεάν διανομή και 1.600 τόνοι για χυμό. Κατά τα άλλα είχε κι αυτός, όπως ο Μάξιμος, προαναγγείλει την καταιγίδα..

ΜΕΡΑ

Αναίρεση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου για τα δάνεια Κοντού στους σιτοπαραγωγούς ζητά με νέα προσφυγή η Ελλάδα για να μην τους πάρουν πίσω τα 150 εκατ. ευρώ που δόθηκαν με εγγύηση του Δημοσίου το 2008.

ΝΥΧΤΑ

Κινδυνεύουν να χάσουν τις επιδοτήσεις τους παραγωγοί που υπέβαλλαν δήλωση ΟΣΔΕ ηλεκτρονικά, λένε βουλευτές του ΚΚΕ, φέρνοντας το παράδειγμα 90 παραγωγών της Πέλλας που βρήκαν το σύστημα κλειστό.

Καραμέλα

Στο μοτίβο περί ανέμων και υδάτων οι απαντήσεις που έλαβαν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο πρόβλημα της μείωσης 70% των επιλέξιμων βοσκοτόπων για την εξισωτική αποζημίωση αφού όπως είπαν είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τα κριτηρια επιλεξιμοτητας…

Πυρετός

Έξαρση του καταρροϊκού στην Καρδίτσα με κτηνοτρόφους των περιοχών Μουζακίου και Αργιθέας να διαμαρτύρονται στην Αντιπεριφέρεια μπας και υπάρξει αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ. Χαρακτηριστικό ότι για την ώρα, η μόνη αποζημίωση που δικαιούνται -και αυτή μέσω της Περιφέρειας- είναι μόνο για τα εντομοαπωθητικά που αγόρασαν με δικά τους έξοδα.

Ζημιές

Μία στις τρεις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις τροφίμων είναι ζημιογόνα, ενώ το 2012 το ποσοστό ήταν δυο στις δέκα, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒΒΕ. Οι υπόλοιποι κλάδοι εμφανίζουν ποσοστό ζημιογόνων επιχειρήσεων άνω του 50%, με το «ξύλο», την «κλωστοϋφαντουργία» και τα «δομικά υλικά», να αποτελούν τους αρνητικούς «πρωταθλητές».

Υβρίδια

Στην πράξη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το νέο καθεστώς κοινοτικών επιδοτήσεων που αρχίζει από 1ης Ιανουαρίου 2015, αφού οι εφαρμοστικές διατάξεις της ΚΑΠ θα κατατεθούν στην εκπνοή του 2014.

Ο Εθνικός Φάκελος, θυμίζουμε κατατέθηκε στην ΕΕ τον Αύγουστο, εν κρυπτώ αφού ουδείς είδε το περιεχόμενο του, πέραν κάποιων διαρροών, με τους αγρότες και τους παραγωγικούς φορείς να κάνουν σχέδια στο περίπου για το πώς πρέπει να κινηθούν.

«Μέχρι τέλους του 2014 θα κατατεθούν οι εφαρμοστικές πράξεις. Δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα από την Κομισιόν», διαβεβαιώνει ο Καρασμάνης, αφού όπως και να ‘χει άλλοι θα πληρώσουν το μάρμαρο των επιλογών...

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία