BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Για να βγει το κάρο από τη λάσπη

Όσοι είναι φίλοι ή συγγενείς του ∆ηµήτρη Γιαννακίδη, τώρα που, µάλλον, σπεύδουν να του δώσουν τα συγχαρητήριά τους για την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέου διευθύνοντα συµβούλου στην ΕΒΖ ΑΕ καλά θα κάνουν να του δωρίσουν και κανένα ζευγάρι… γάντια. Και όχι οποιαδηπότε αλλά εκείνα τα σιλικονούχα υψηλής θερµοµονωτικής απόδοσης, που επιτρέπουν σε όποιον τα φορά, να πιάνει καυτά αντικείµενα και, να µην καίγεται. γιατί η περίπτωση της ΕΒΖ αποτελεί τον ορισµό της… καυτής πατάτας.

Τρύπια βάρκα 356

0
0
Για να βγει, ωστόσο, το… κάρο από τη λάσπη, θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από δουλειά, διότι τα νούµερα δεν βγαίνουν, και από χρήµα, δεν υπάρχει… σάλιο. Οπότε, αν δεν υπάρξει στήριξη, όπως µας έλεγε προ ηµερών πηγή που φέρεται να γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του νέου CEO της ζάχαρης, να µην εκπλαγείτε αν ακουστεί από τον 6ο όροφο της ΕΒΖ, πολύ πιο σύντοµα από ό,τι θα ανέµενε κανείς, κανένα… «παίρνω το καπελάκι µου και φεύγω».

Λίγο έλειψε, πάντως, η αλλαγή «κεφαλής» στην ΕΒΖ να µπλοκάρει. Μαθαίνουµε ότι όταν ο υπερυπουργός Λαφαζάνης, σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει από τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ, την παραίτηση Χαραλάµπους, του είπε πως πρώτα θα έπρεπε να συνεννοηθεί µε την Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι, µόλις πήρε το «οκ» του Στουρνάρα, ικανοποίησε το αίτηµα.

Στο µέτωπο πάντως της νέας ΚΑΠ, οι γκρίνιες και τα παράπονα για το ό,τι υπάρχουν παλαιοί αγρότες, µε δικαιώµατα έως 1.700 ευρώ το στρέµµα, οι οποίοι θα προστατευτούν µε το φρένο του 30%, που προβλέπει η νέα ΚΑΠ, περίσσεψαν στην αίθουσα όπου διεξήχθη η 2η Συνάντηση Νέων Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αριθµοί πάντως δικαιώνουν απολύτως τις διαµαρτυρίες των Νέων οι οποίοι την προηγούµενη προγραµµατική περίοδο, έλαβαν µέσο όρο επιδότησης 9,3 ευρώ το στρέµµα, όταν ο αντίστοιχος της χώρας ήταν στα 38,4 ευρώ ανά στρέµµα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα 27 ευρώ το στρέµµα
 «Με αυτά τα ψίχουλα όχι ανταγωνίσιµοι δεν µπορούµε να είµαστε έναντι των παλαιών και των ευρωπαίων αγροτών, αλλά ούτε καν βιώσιµοι», φώναξαν ζητώντας τροποποίηση της ΚΑΠ. Don’t worry, o Βαγγέλης µαζί µε τη ΦΕΤΑ, κάτι θα κάνει και γι’αυτό...  
O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία