BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Έχουν δίκιο οι κτηνοτρόφοι, αλλά ποτέ δεν δικαιώνονται

Αυτή τη στιγµή µόνο στη Βόρεια Ελλάδα πωλούνται περισσότερα από 150 κοπάδια, γιατί οι κτηνοτρόφοι δεν µπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στο αυξηµένο κόστος παραγωγής, τη στιγµή που οι αποδόσεις σε γάλα, λόγω του καταρροϊκού, έχουν µειωθεί κατά 50%. Όλα αυτά τα είπαµε στον υπουργό και µας είπε ότι έχουµε δίκιο. Το ξέρουµε, όµως ποτέ δεν δικαιωνόµαστε»! Αυτά µετέφεραν οι κτηνοτρόφοι στον αναπληρωτή στη ∆ράµα, για να εισπράξουν απάντηση για «δίκαιη λύση στο θέµα των βοσκοτόπων έως τις 15 Σεπτεµβρίου που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα χαθεί ούτε ευρώ για τους δικαιούχους και εξόφληση, µέχρι το τέλος Ιουλίου του άρθρου 68 και των εξισωτικών του 2013 και 2014!

Τρύπια βάρκα 356

2
0
Άλλωστε, όπως είπε φίλος κτηνοτρόφος, «η βιολογική κτηνοτροφία παραµένει απλήρωτη εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ µελετητές, σύµβουλοι και εταιρείες µας πιέζουν για τα χρήµατά τους! Μεγαλώνουµε τα αρνιά µε κόστος 8 ευρώ και πουλάµε µε 4 ευρώ και έρχεται το κράτος να µας φορολογήσει µε 26%, ενώ καθυστερεί τις επιδοτήσεις».

Την ώρα που παλεύουν να βρουν από ποιες λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου θα κόψουν, για να εξοικονοµηθούν χρήµατα, καλούνται να επαναπροσλάβουν τους απολυµένους δηµόσιους υπαλλήλους, όπως είχαν ζητήσει οι δανειστές από την προηγούµενη κυβέρνηση. Εξ ου και οι αποφάσεις, µε τις οποίες γυρνούν στη θέση τους, και µάλιστα µε τον ίδιο µισθό, 59 υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης…

Βασιλικότερος του Βασιλέως εµφανίστηκε ο Μάξιµος -είµαι πιο κοντά στους αγρότες από όταν ήµουν στην πλατεία Βάθη- που «τόλµησε» να τα βάλει µε τον «πρόεδρο» Αντώνη και µάλιστα εκ του σύνεγγυς. Αφορµή η απλήρωτη εξισωτική! Άκου τι θυµήθηκε: «Η αποκατάσταση της εξισωτικής ήταν από τις προεκλογικές δεσµεύσεις της Ν∆ στις εκλογές του 2012. Στα δύο επόµενα χρόνια που βρέθηκα στο υπουργείο, η δέσµευση αυτή τηρήθηκε στο ακέραιο. ∆υστυχώς, τα χρήµατα δεν έφτασαν ποτέ στους κτηνοτρόφους. Στεναχωρήθηκα, πρόεδρε, γιατί τσαλακώθηκε η προσωπική σας αξιοπιστία. Η δική µας πάει στην ευχή, άλλωστε δεν ευθυνόµαστε», καταλήγει, νίπτοντας τας χείρας!  

Και το κουφό της εβδοµάδας: Αντιπροσωπεία Τούρκων εµπειρογνωµόνων από τον αντίστοιχο ΟΠΕΚΕΠΕ ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει µαθήµατα τεχνογνωσίας και εµπειρίας από την υλοποίηση και εφαρµογή του προγράµµατος Leader. ∆ηλαδή πόσο πιο πίσω είναι αυτοί;    
O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία