BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Σαν να σταμάτησε ο χρόνος!

Πάγωσαν τα πάντα αυτή την εβδοµάδα για τον αγροτικό κόσµο, πληρωµές, συναλλαγές, εφόδια, ρευστότητα, εργασίες… Σαν να σταµάτησε ο χρόνος! Το παράδοξο ήταν ότι κυριολεκτικά σταµάτησε ο χρόνος τα µεσάνυχτα της Τρίτης. Οι «φύλακες» του παγκόσµιου χρόνου πρόσθεσαν ένα εµβόλιµο δευτερόλεπτο στα ρολόγια της Γης, µε αποτέλεσµα το τελευταίο λεπτό του µήνα να έχει 61 δευτερόλεπτα. Είναι η 27η φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Τυπικά, δίνουµε στον πλανήτη µας τα 86.400 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να πραγµατοποιήσει µία περιστροφή 360 µοιρών σε ένα 24ωρο.

Τρύπια βάρκα 356

1
0
Και ξαφνικά γυρίσαµε µέχρι και στα βερεσέδια! Αναµενόµενο, αλλά και στο ψωµί; ∆εν είναι λίγα τα αρτοποιεία στο νοµό Λάρισας, στα οποία ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καταγράφουν καθηµερινά περιπτώσεις πολιτών, οι οποίοι αγοράζουν το ψωµί, ζητώντας πίστωση.  

Πίστωση χρόνου, λόγω των εξελίξεων στη χώρα µας, παίρνει και η ιδέα για τη δηµιουργία µιας ενιαίας, µεγάλης και πολυκλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης, που θα καλύπτει γεωγραφικά ολόκληρη τη Θεσσαλία. «Αναβλήθηκε η συγκέντρωση αγροτών που είχε προγραµµατιστεί για την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο ΤΕΙ Λάρισας, λόγω εξαιρετικά δυσµενών εξελίξεων, που επικρατούν στη χώρα µας», ανακοινώνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, χωρίς όµως να κάνει πίσω… Αυτές οι ζυµώσεις, άλλωστε, αξίζει να περιµένουν!  

Υπό το δόγµα «η ισχύς εν τη ενώσει» ετοιµάζονται να στοιχηθούν και οι τευτλοπαραγωγοί από το εργοστάσιο του Πλατέος. Παραγωγοί από Ηµαθία, Πέλλα, Πτολεµαϊδα και Λάρισα ξεκίνησαν ήδη διεργασίες για τη σύσταση συνεταιρισµού τευτλοπαραγωγών. Η πρώτη συνάντηση τοποθετείται την επόµενη εβδοµάδα στη Λάρισα, µε φαβορί να αναλάβει το «στήσιµο» του συνεταιρισµού ένα γραφείο συµβούλων από τη Λάρισα, στο οποίο ηγείται µπαρουτοκαπνισµένος επιχειρηµατίας, µε µεγάλο αριθµό τέτοιων εγχειρηµάτων στο ενεργητικό του…

Κουνάει… µαντήλι ο οικονοµικός διευθυντής της ΕΒΖ, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του εδώ και τρεις εβδοµάδες και στα µέσα Ιουλίου θα εγκαταλείψει οριστικά τη θέση του. Για όσους, πάντως, σπεύσουν να µιλήσουν για κόντρες και ίντριγκες, το περιβάλλον του διευθυντή διαρρέει ότι το «διαζύγιο» είναι συναινετικό και ότι αποχωρεί µε… µισή καρδιά. Ο επόµενος σταθµός στον εργασιακό του βίο, έχει ήδη προσδιοριστεί και λέγεται πως είναι µεγάλη εταιρεία, που δεν έχει καµία σχέση µε τον χώρο των τροφίµων.

O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία