BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Xαµένοι σε προεκλογικές καµπάνιες

Έξω από τα σχέδια των Βρυξελλών, χαµένοι σε προεκλογικές καµπάνιες, φαίνεται να µένουµε σαν χώρα, την ώρα που ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν πραγµατοποιεί το ένα µετά το άλλο τα τετ α τετ µε πρωθυπουργούς και υπουργούς γεωργίας των κρατών µελών της Ευρώπης, προκειµένου να ακούσει τα προβλήµατα του αγροτικού κόσµου ελέω εµπάργκο και οικονοµικής κρίσης!

Τρύπια βάρκα 356

4
0

Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά τους πρωθυπουργούς των χωρών τους, από Λιθουανία και Λεττονία είδαν πρώτοι τον Επίτροπο, δείχνοντας τις προθέσεις των Βαλτικών χωρών να µπουν δυναµικά στο παιχνίδι των διεκδικήσεων αγροτικής στήριξης από τις Βρυξέλλες… Μην ξεχνάµε ότι 7 Σεπτέµβρη θα γίνει και το έκτακτο Συµβούλιο Γεωργίας, µε επίκεντρο την κρίση στο γάλα, υπό την πίεση των κινητοποιήσεων σε Γαλλία, Βρετανία, Ιρλανδία και Βέλγιο. Όµως, οι αρµόδιοι της Βάθη έχουν άλλες πρεµούρες τώρα….    

Σε συσκευασία κατεψυγµένων προϊόντων η ετικέτα γράφει «σπανάκι από Τουρκία, ρύζι από Πολωνία, άνηθο από Βέλγιο και κρεµµύδι από Βουλγαρία». Ας µην χρεώνουµε στους «κακούς» Σόιµπλε και Γιουνκέρ, το γεγονός ότι φτάσαµε να εισάγουµε άνηθο από το Βέλγιο, ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να µας πείσουν ότι «τη χώρα από την κρίση θα την βγάλει ο αγροτικός τοµέας».    

Και ξαφνικά περάσαµε στον χορηγούµενο από «ιδιωτικά» συµφέροντα… συνδικαλισµό. Κραυγαλέο παράδειγµα µια εταιρεία για την οποία η τοπική κοινωνία στις Σκουριές εκφράσθηκε αρνητικά, αλλά αυτή εµφανίστηκε ως χρυσός χορηγός σε συνέδριο συνδικαλιστών. Και το υπουργείο αγρόν αγοράζει…      Κι ενώ καταστρέφονται εκατοντάδες στρέµµατα δάσους, στην ίδια περιοχή ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε την πετρωµένη γοργόνα στο Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής «λαµβάνει» ραβασάκι µε πρόστιµο επειδή σκάλισε –σου λέει- ένα γλυπτό σε ένα βράχο! Έλεος…   

Στη ∆ΕΗ πάντως βρήκαν τον τρόπο να µαζέψουν οφειλές 300 εκατ. ευρώ. Θα επιστρέφει, σου λέει ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρείας, µέρος των κερδών της στους «καλοπληρωτές» και µάλιστα µε ένα ποσό «κάτι πάνω από συµβολικό». Βέβαια, την ίδια ώρα η επιχείρηση έχει εντοπίσει «πολυτελή κατοικία, ανύπαρκτη πολεοδοµικά, η οποία τροφοδοτείται µε ρεύµα από διπλανό σπίτι, αλλά και οικία πολυτελή 500 τµ που είναι δηλωµένη ως διαµέρισµα 100 τµ... Για να µην ξεχνιόµαστε….

o Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία