BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Μόνο για να βγάζουν πίρους από τις πλατφόρμες

Τµηµατικά βγαίνουν οι αγρότες στις πλατείες των χωριών έχοντας στα πλάνα τους δυναµικές κινητοποιήσεις. Ζητούµενο και πάλι η ενότητα, καθώς αυτή τη φορά διακυβεύεται κυριολεκτικά η βιωσιµότητα του πρωτογενούς τοµέα. Σθεναρή αντίσταση του αγροτικού κόσµου προτείνει και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Μαριάς απέναντι στο νέο µνηµόνιο, που όπως λέει «αυξάνει τη φορολογία των αγροτών, κατακρεουργεί τις επιδοτήσεις τους και εκµηδενίζει τις ενισχύσεις των µικροκαλλιεργητών».

Τρύπια βάρκα 356

0
0

  «Αν ένας αγρότης έχει 10.000 ευρώ εισόδηµα και είναι 40 ετών πρέπει να πληρώσει 2.600 ευρώ φόρο και 2.600 ευρώ προκαταβολή φόρου, 700 ευρώ επίδοµα επιτηδεύµατος και 1.400 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές το 2017, οι οποίες το 2018 θα φτάσουν τα 1.700 ευρώ και το 2019 τα 2.000 ευρώ. Εεε… µετά, αν του περισσέψουν χρήµατα, αφού πληρώσει φως, νερό, τηλέφωνο, κι εφόσον έχει να φάει ένα καρβέλι ψωµί, µπορεί να πάρει περί τα 85 ευρώ σύνταξη!» γράφει σε σχόλιο του φίλος αναγνώστης.            

Τραγικές οι συνέπειες από τη επιβολή ΕΦΚ στο κρασί διαπιστώνουν και οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, που ετοιµάζονται να προσφύγουν στη διοικητική δικαιοσύνη. Για πληµµέλειες της υπουργικής απόφασης µιλά ο ΣΕΟ, οι οποίες όπως λέει σε συνδυασµό µε ευθυνοφοβία των Αρχών δηµιουργούν σοβαρά προσκόµµατα στην εµπορία του οίνου και επιβαρύνουν ήδη τα οινοποιεία µε παράνοµη φορολόγηση.            







Οι δε διαβεβαιώσεις Σταθάκη ότι δεν θα επιβαρύνονταν µε ΕΦΚ, οι εξαγωγές, διαψεύσθηκαν οικτρά, υποστηρίζουν οι οινοποιοί, καθώς στις πρώτες εξαγωγές όχι µόνο υπεβλήθη ΕΦΚ, αλλά επιπλέον υποχρεώθηκαν και σε προκαταβολή του ΦΠΑ. Ρητά δε τους επισηµάνθηκε από τις τελωνειακές Αρχές ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν ούτε πρόκειται να συµψηφισθούν, ούτε να επιστραφούν.           

Μια διδακτική ιστορία για το τι έχει φταίξει στην ΕΒΖ διηγήθηκε µπαρουτοκαπνισµένος τευτλοπαραγωγός από το ∆οµοκό, σε νεαρό συνάδελφό του που προσπάθησε να υπερασπιστεί τις διοικήσεις που κατά καιρούς είχε διορίσει η Ν∆. «Στο εργοστάσιο ζαχάρεως Λάρισας, παλικάρι µου, είχαµε επί σειρά ετών γενικό διευθυντή και διευθυντή γεωπονικής τα ίδια δύο πρόσωπα, ένα της Ν∆ και ένα του ΠΑΣΟΚ. Ενώ µονο για να βγάζουν πίρους από τις πλατφόρµες και να αδειάζουµε τα τεύτλα, υπήρχαν 12 εργαζόµενοι, που επιµερίζονταν από τρεις σε κάθε βάρδια του 24ωρου»!







o Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία