BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Από ζουμί τίποτα

Τα λέγαµε, τι την ήθελε την επίσκεψη στη Λάρισα ο Βαγγέλης, χωρίς να έχει έστω κι ένα δυνατό χαρτί στο µανίκι, την ώρα που ο αγροτικός κόσµος περίµενε πως και πως τον υπουργό του, για να ακούσει κάτι χειροπιαστό. Άκουσε, όµως, για στρατηγικές επιλογές που διατρέχονται οριζόντια από την εισαγωγή της καινοτοµίας, για συµβούλους και παρασυµβούλους, όµως από ζουµί τίποτα.

Τρύπια βάρκα 356

1
0
Προς τι η έκπληξη για το φραστικό επεισόδιο των αγανακτισµένων αγροτών στο Χατζηγιάννειο, που ο Λαρισαίος βουλευτής Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ατυχώς «σόου για τα κανάλια»;

Για κάποιον που ξέρει τι βιώνει η ύπαιθρος, όπως διαπίστωσε και η Ενωτική Οµοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νοµού Λάρισας, η φιέστα Αποστόλου δεν πάταγε πουθενά αφού ο υπουργός δεν είπε κουβέντα:
«για το τι θα γίνει µε τους βοσκότοπους που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κτηνοτρόφων και θα χάσουν µέρος της επιδότησης, […] για τις τεράστιες ζηµιές από παγετό, πληµµύρες και χαλάζι, […]για τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού που δεν υλοποίησαν, […]για τα αγροτοδικεία που θα καταργούσαν, […]ότι θα επιβάλλει όχι µόνο φόρο στο κρασί αλλά και στο τσίπουρο, […] για την αύξηση των ασφαλίστρων του ΟΓΑ αναδροµικά από τον Ιούλιο 2015 που φτάνει ως και 30% την ίδια ώρα που µειώνονται οι συντάξεις, […] για την άγρια φοροληστεία µε 22% από το 2017 και µε διατήρηση των τεκµηρίων διαβίωσης που αγγίζει όλους τους αγρότες, […] για την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, για τον ΕΝΦΙΑ,  τα «κόκκινα» δάνεια, τις κατασχέσεις, για το φόρο επιτηδεύµατος 650 ευρώ από την τήρηση βιβλίων, […] για το 60% που θα κόψουν από τους συνταξιούχους είτε από την σύνταξη είτε από τα δικαιώµατα.

Θα µου πεις είπε ότι θα ξαναµοιράσει τα ιστορικά δικαιώµατα, στο πλαίσιο της  αναθεώρηση  της ΚΑΠ, για να µπουν περισσότεροι νέοι στο επάγγελµα. Πως, τι, που, όµως, λέξη για την ώρα. Το ίδιο για τις συνδεδεµένες. Άρα, ούτε τις ανάγκες της επικοινωνίας δεν εξυπηρέτησε η επίσκεψη του υπουργού της πλατείας στον θεσσαλικό κάµπο που βράζει, όχι από τις υψηλές θερµοκρασίες…  
O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία