BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Γιατί να καίμε πετρέλαιο από τώρα;

Τα ηµεροµήνια δείχνουν φέτος πως δεν πρέπει να ‘χουµε θεαµατικές εξελίξεις από το αγροτικό µέτωπο. Και όχι επειδή θα έχει κρύο ή έχουν λυθεί τα θέµατα ή δεν υπάρχει αγωνιστική διάθεση. Τουναντίον! Γιατί, λένε κάποιοι, να καίµε πετρέλαιο από τώρα (αγνοείται και η επιστροφή του ΕΦΚ), αφού η µεγάλη µάχη όπως πάνε τα πράγµατα θα πρέπει να δοθεί από το 2018 και µετά που θα οδεύουµε προς εκλογές. Βέβαια, µην ξεχνάµε στη χώρα του Ποτέ Ξανά, υπάρχει πάντα και ο απρόβλεπτος παράγοντας!

Τρύπια βάρκα 356

2
0

Για την επιστροφή πάντως του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου ο Βαγγέλης ουδεµία ευθύνη έχει όπως απαντά στο Λαρισαίο της ΝΔ Κέλλα, αφού από το Οικονοµικών εξαρτάται πλέον η πληρωµή της. Αυτός διαβίβασε τα σχετικά χαρτιά µε έγγραφό του στις 4 Οκτωβρίου για τους δικαιούχους του έτους 2014 και προσεχώς θα στείλει και τα στοιχεία για το 2015. Κατά τα άλλα, όλα καλά… 

Τόσο καλά που οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στέλνουν τα «συχαρίκια» στο Βαγγέλη που ανανέωσε τη θητεία του και που ανακοίνωσε «ιλιγγιώδη ποσά» της εξισωτικής του 2016. Σηµειωτέον, έχει γίνει ο κακός χαµός από τα παράπονα. Τα λεφτά είναι τόσο πολλά, λένε σχολιάζοντας σκωπτικά την ανάρτηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που λειτουργούν ως κίνητρο για µετοίκηση στα ορεινά και μειονεκτικά χωριά. Να σηµειωθεί ότι τα…συγχαρητήρια στο Βαγγέλη είναι και για την ηρωική αυταπάρνηση της φέτα, για τη… δίκαιη µοιρασιά των βοσκοτόπων, για τη δίκαιη βασική ενίσχυση κλπ, κλπ.   

Τα στοιχεία του Σεπτεµβρίου για τις τιµές παραγωγού και τις δαπάνες στη γεωργία-κτηνοτροφία εκ πρώτης όψεως δεν δείχνουν εντυπωσιακή αύξηση ή µείωση του γενικού δείκτη, που µετρά εισόδηµα και έξοδα. Η µείωση συνολικά που καταγράφεται κινείται γύρω από τη σφαίρα του 1 και 1,5% αντίστοιχα. Αν όµως κοιτάξει κανείς προσεκτικά τους πίνακες της ΕΛΣΤΑ, διαπιστώνει ότι σε πολλά προϊόντα οι τιµές υπέστησαν καθίζηση (ξερά κρεµµύδια, σκληρό σιτάρι, µαρούλι, σανό), ενώ αντίστοιχα οι αγρότες-κτηνοτρόφοι «έκοψαν» έξοδα για λιπάσµατα, καύσιµα, ζωοτροφές κλπ. Στις ζωοτροφές, µάλιστα, η µείωση ήταν 10,7%, δείχνοντας ότι πολλοί άφησαν ατάιστα ή…χάλασαν τα κοπάδια τους.    

Οι στατιστικές είναι στατιστικές και οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Εµείς, πάντως κρατάµε τα λόγια του Ελύτη, «αυτός ο κόσµος ο µικρός, ο µέγας», που δανείστηκε για το εµπνευσµένο λόγο του λίγο πριν φύγει από τη χώρα µας ο Οµπάµα, εκφράζοντας ευγνωµοσύνη για όσα προσέφερε η Ελλάδα στη ∆ηµοκρατία!

Ο Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία