BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Το θέμα είναι τι βγάζει η σούμα στην τσέπη του παραγωγού

Η αύξηση της απασχόλησης και η είσοδος νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή αποτελεί μια εκ των στρατηγικών επιδιώξεων της κυβέρνησης επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά.

Τρύπια βάρκα 356

2
0

Δεν είπε όμως πώς θα γίνει αυτό, με τόση φορολογία και τόσες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι άνθρωποι της πρωτογενούς παραγωγής. Βέβαια, κατά τον ίδιο, το 85% των αγροτών δεν θα πληρώσει τίποτα σε σχέση με το φορολογικό, ώστε αυτά που θα δώσει για το ασφαλιστικό θα είναι… κέρδος!

Πες πες ο Κυριάκος για την κατάργηση του ΕΦΚ και το φόρου στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές, δεν άντεξε κι ο Αλέξης και σε λίγο θα τα «κοπιάρει» σαν δικές του εξαγγελίες. Στη συζήτηση, πάντως, για το αγροτικό, οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος φταίει περισσότερο για τα δεινά του κλάδου έδωσαν και πήραν, όπως και η παράθεση αριθμών και στοιχείων, που όποιον κι αν άκουγες, έλεγες έχει δίκιο. Το θέμα όμως είναι τι βγάζει η σούμα στην πραγματική οικονομία και στην τσέπη του ίδιου του επαγγελματία και όχι τα ρεκόρ που ακούστηκαν…

Μα καλά τι γίνεται εκεί με τους διαχειριστές του farmers union; Έξαλλη η Μυρτώ από τη Θεσπρωτία, ρωτά να μάθει γιατί δεν πήρε ο σύλλογός της (κτηνοτροφικός) την έκπτωση για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Ακόμη περιμένει να ειδοποιηθεί με μήνυμα. Μάλιστα, την… κατηγόρησαν ότι έπρεπε να έχει υποβάλει αίτημα. Πάντως, ο Χρήστος τη διαβεβαιώνει ότι το θέμα της θα λυθεί, ενώ όταν «θα ξεκαθαρίσει η δουλειά» θα βγει ανακοίνωση και για τα προνόμια που θα έχουν με την κάρτα μέλους. Μέχρι τότε, όπως προκύπτει από τις διάφορες αναρτήσεις, στον ιστότοπο των FU, τα προνόμια δεν είναι για… όλους. Ίσως, όπως παρατηρούν κάποιοι, να φταίνε τα αιχμηρά τους σχόλια.

Αλήθεια με ένα 20ευρω μπορείς να φθάσεις στη Λαμία; Μπορεί, με το ΚΤΕΛ, ή το τρένο, χωρίς στάση για κολατσιό, καφέ. Πάντως, ο αναπληρωτής τόσα έλαβε για την κάλυψη των εξόδων του για την αυθημερόν μετακίνησή του στην περιοχή. Αντίστοιχη δαπάνη εγκρίθηκε και για την συνοδό-συνεργάτη του. Τουτέστιν, με δύο 20ευρα, τρώνε και μπουγάτσα.

Στη Βουλή, πάντως, δεν είχε άδικο όταν είπε ότι η κατρακύλα του αγροτικού τομέα είχε ξεκινήσει προ κρίσης, κάτι που όπως είπε σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παραδέχονται οι ίδιοι οι αγροτοσυνδικαλιστές τους. «Πρόσφατα μας είπαν ότι τα προβλήματα είναι 10ετιών, και κατηγορείται τώρα εμάς, είπε ο οικολόγος αναπληρωτής υπουργός», τονίζοντας ότι αυτό που κάνουν όλο αυτό το διάστημα είναι να πείσουν τους αγρότες να μπουν σε ομάδες και να οργανωθούν «Θέλει δουλειά για να τους πείσουμε να μπουν σε ομάδες, φοβούνται οι αγρότες, λένε που να μπλέκουμε...», σημείωσε, ξεχνώντας βέβαια το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας και της δυσκίνητης διοικητικής μηχανής.

Ο γύλος

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία