BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Δεν καίει τους αγρότες ο συνδικαλισμός

Oι πυρκαγιές το τελευταίο διάστηµα εκτός από τα προβλήµατα που δηµιουργούν σε πολίτες-περιβάλλον, αποτελούν πρόσθετο βαρίδι και στο κυβερνητικό επιτελείο που τα υπολόγιζε χωρίς τον…στρατηγό άνεµο, που θα έλεγε και ο Βύρων. Η αντιµετώπιση της κατάστασης για µία ακόµη φορά ανεπαρκής και δύσκολα θα ξεχαστεί µέχρι τη ∆ΕΘ.

Τρύπια βάρκα 356

1
0
 Όπως και να ‘χει τα ανοικτά µέτωπα και στην αγροτική οικονοµία πολλά, µε τον αγροτικό κόσµο να ακούει διαρκώς για προγράµµατα πολλών δις που δεν έρχονται και για πληρωµές που αν µη τι άλλο αποτελούν ανειληµµένες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών. Για τον ΕΛΓΑ καλύτερα να µην πούµε κάτι, εξάλλου ο πρόεδρος Φάνης ετοιµάζει από φθινόπωρο (λέµε τώρα), νέο πλαίσιο. 

Εκτός των άλλων, υπάρχει και το θέµα των δασικών χαρτών και εκεί η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, αφού κάποιες χιλιάδες αγροτών κινδυνεύουν µε απώλεια επιδοτήσεων επειδή τα χωράφια τους «βρήκαν» πάνω στους χάρτες. Εκεί το θέµα το ‘χει αναλάβει ο τολµηρός Σωκράτης του Περιβάλλοντος που προσπαθεί σε χρόνο ντε τε να δώσει λύσεις. Βέβαια, µπορεί να περάσουν άλλα 20 χρόνια και να κατηγορούν µετέπειτα αυτόν για χατίρια και τακτοποιήσεις σε…κολλητούς. 

Για να µην ανέβει πάντως το Σεπτέµβρη ο Αλέξης στη συµπρωτεύουσα µε άδεια χέρια θα έχει καβάτζα… το νοµοσχέδιο για τον αγροτικό συνδικαλισµό, λες και αυτό ήταν που έκαιγε τους αγρότες µέχρι τώρα. Πάντως, στο νόµο που βρίσκεται σε διαβούλευση πέρα από το ότι αναγνωρίζεται η ΠΕΝΑ, δικαίωµα συµµετοχής στο συνδικαλίζεσθε έχουν και οι 42άρηδες µάλλον λόγω…πείρας.

Όσο για την ΕΒΖ, τι κι αν διαµαρτύρεται ο Λάφα, και κοντράρεται η διοίκηση της µε τον εκκαθαριστή και την πιστώτρια Τράπεζα, για να µην πάει άκλαυτη και τσάµπα; Πάντως την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 12 το µεσηµέρι, θα συνεχισθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ζαχαροβιοµηχανίας και παρά τις συνεχείς διαρροές των τελευταίων ηµερών, δεν πρόκειται να αποφασίσει το µέλλον των δύο ζαχαρουργείων στη Σερβία, αφού θα υπάρξει απλώς ενηµέρωση των µετόχων.  Ο διαγωνισµός εκπνέει στα τέλη Σεπτεµβρίου και είναι σίγουρο ότι το Μέγαρο Μαξίµου θα ήθελε ο πρωθυπουργός στη ∆ΕΘ να µην έχει άλλο ένα ανοικτό µέτωπο να αντιµετωπίσει, δηλαδή αυτό των εργαζοµένων και των καλλιεργητών τεύτλων. Για να δούµε

O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία