BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Αυθαιρεσίες του συστήματος

Το «έλα να δεις», λένε οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές ότι γίνεται µε τις πληρωµές του προγράµµατος για το 2014. Όπως διαπίστωσαν, κάποιοι µε τους ίδιους κωδικούς (ποινής ή απόρριψης) πληρώνονται (άλλοι στο ακέραιο ή µε περικοπή) και άλλοι κόβονται τελείως. Σε κάποιους άλλους που έχουν τους µισούς κωδικούς ποινής ή το 1/3 αυτών, αντί να τους επιβληθεί ποινή, κόβονται εντελώς. Γι’ αυτό καταγγέλλουν πληρωµές κατά βούληση και όχι βάσει κανονισµών και απαιτούν την παρέµβαση των εισαγγελέων όλης της χώρας.

Τρύπια βάρκα 356

4
0
Για «αθρόες παράνοµες και άδικες απεντάξεις τους από το πρόγραµµα ∆άσωσης γεωργικών γαιών» φωνάζουν 70 Λαρισαίοι που καλούνται να επιστρέψουν χρήµατα µέσα σε 30 µέρες, διαφορετικά θα βεβαιωθούν στην εφορία. Από τον Μάιο του 2013, µερικές ηµέρες προ της εκπνοής της εικοσαετίας, οπότε και θα µπορούσαν πια να αξιοποιήσουν τα χωράφια τους, οι εν λόγω αγρότες έλαβαν ειδοποιήσεις από το ∆ασαρχείο Λάρισας να επιστρέψουµε έντοκα τις ενισχύσεις που είχαν λάβει από την ένταξή τους στο πρόγραµµα και µάλιστα για όλα τα χωράφια, ενώ η µείωση του αριθµού των δένδρων πάνω από το 20% υπήρχε µόνο σε ένα από τα πέντε αγροτεµάχια που είχε κάποιος.   
Στο ερώτηµά µας γιατί να επιστραφούν όλες οι ενισχύσεις για όλα τα αγροτεµάχια και όχι αυτού του αγροτεµαχίου που είχε τη µείωση του αριθµού των δένδρων, η απάντησή τους ήταν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού της υπηρεσίας µας έγινε ένας φάκελος για όλα τα τεµάχια και συνεπώς πρέπει να επιστραφούν για όλα τα αγροτεµάχια. Γι’ αυτό οι αγρότες µιλούν για αυθαιρεσίες και παραβάσεις…               
Ξεσπαθώνει, δικαιωµένος πλέον, 100 µέρες µετά την καθαίρεσή του από πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Λαρισαίων, µε δηλώσεις του στα τοπικά µέσα, ο Σιδερόπουλος. Τα αποτελέσµατα του ενδελεχούς ελέγχου για το δήθεν έλλειµµα που επικαλέστηκαν οι συνάδελφοί µου και για τα δήθεν πλαστά τιµολόγια από τον πρόεδρο και τον ταµία είναι αποστοµωτικά, λέει ο συνεταιριστής. Ο νέος λογιστής δεν βρήκε ούτε έλλειµµα ούτε κανένα πλαστό τιµολόγιο! Μένει η γραπτή εισήγηση του ελέγχου από το λογιστή, για να λάµψει η αλήθεια, τονίζει ο ίδιος, θέλοντας επιτέλους να αποκαταστήσει το όνοµά του και τη συνεταιριστική και συνδικαλιστική του συµπεριφορά, απέναντι στους «πραξικοπηµατίες», που τον κατηγόρησαν για κλέφτη και κακοδιαχειριστή…. 

Ο Γύλος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία