BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Πολιτική βούληση το μία από τα ίδια!

Τι θα έλεγε στη Θεσσαλία η Παπανάτσιου, ότι θα αυξήσει το συντελεστή φορολόγησης στο τσίπουρο; Πέταξε για ασφάλεια τα περί «πολιτικής βούλησης», για να µείνει όπως είπε «ως έχει η κατάσταση», δηλαδή µειωµένος φόρος 50% για τσίπουρο και τσικουδιά και 5,9 ευρώ ανά χιλιόγραµµο για τους µικρούς παραγωγούς, τους «διήµερους» αποσταγµατοποιούς.

Τρύπια βάρκα 356

6
0

Τώρα, αν η Κοµισιόν θεωρεί ότι παραβιάζεται η νοµοθεσία της ΕΕ και ο ανταγωνισµός επειδή η χώρα µας δεν εφαρµόζει τον κανονικό συντελεστή ΕΦΚ και έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο, δικό της πρόβληµα κατά την υφυπουργό Οικονοµικών. Εµείς λέει «θα υποστηρίξουµε τις θέσεις µας εκεί και πιστεύουµε ότι θα κερδίσουµε». Τέτοια σιγουριά…                      

Πάνε οι εποχές των µεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, µπορεί λέει ο Βαγγέλης να υπάρχει µια «εθιµική λογική» αλλά δεν βλέπει φέτος µετά τα Χριστούγεννα να βγαίνει κάποιος στους δρόµους. Κατά τον ίδιο, ο διάλογος που κάνει µε τους αγρότες είναι διαρκής, πολύωρος και µε µεγάλη συµµετοχή. Με µία λέξη «εξαντλητικός». Τουτέστιν, πού κουράγια για µπλόκα… «Την περίοδο µετά τα Χριστούγεννα αποτιµάται το εισόδηµα και οι αγρότες έχουν µπει σε µία εθιµική λογική, αλλά γενικά δεν υπάρχουν αυτές οι προθέσεις για κινητοποιήσεις, όπως εκείνες που είχαµε ζήσει παλιότερα», είπε ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του αναπτυξιακού Λαρίσης.

Πολύ σωστά είπε ο Σωκράτης της ενέργειας ότι το νερό είναι το αίµα στην καρδιά της Θεσσαλίας, καθώς τροφοδοτεί όλη την λειτουργίας της, όµως αν στο σχεδιασµό για τη διαχείρισή του γίνουν λάθη όπως µε τους δασικούς χάρτες, φοβάµαι ότι οι… µεταγγίσεις δεν θα είναι αρκετές. Ο ίδιος πάντως, δεσµεύεται για ολοκληρωµένες λύσεις ως το τέλος του 2017, γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος επιστροφής κοινοτικών πόρων.

«∆εν έχουµε πρόβληµα και εµείς να είµαστε µε την αριστερά και την πρόοδο», δήλωνε χαριτολογώντας ο Θεσσαλός περιφερειάρχης στον πρωθυπουργό προκαλώντας το σχόλιο υπουργού «και πολύ καλά θα κάνεις να είσαι µε την αριστερά, αρκεί να µην το µάθει ο Μητσοτάκης!» Βέβαια µετά το γύρισε µε αυτά που άκουσε για τον Αχελώο. 

O ΓΥΛΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία