BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

«Κρείττον σιγάν» και φρένο στο ψέμα

Μπορεί ο Βαγγέλης, τις προηγούμενες μέρες, σε ένα από αυτά τα περίφημα αναπτυξιακά συνέδρια να ‘χε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα για νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εθιμικού πλην όμως άτονου χαρακτήρα.

Τρύπια βάρκα 356

4
0

Όμως, όπως, διαπιστώνουν οι μπλοκατζήδες, οι διαμαρτυρίες των αγροτών δεν μπορούν να είναι βουβές και να σταματούν ειδικά όταν γίνονται κατασχέσεις ποσών της βασικής ενίσχυσης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για χρέη που έχουν στην Εφορία, στον ΕΦΚΑ, στην τράπεζα.

Και βέβαια, η λίστα των προβλημάτων δεν περιορίζεται μόνο στα ποσά που έχουν λαμβάνειν και δεν λαμβάνουν, αλλά και στις αρρυθμίες που προκαλεί στην παραγωγική αλυσίδα το φορολογικό, ασφαλιστικό και το ασφυκτικό γενικότερα οικονομικό περιβάλλον. Τι κι αν η κυβέρνηση θεωρεί αδικαιολόγητες τις όποιες διαμαρτυρίες, που οφείλονται είτε σε… παραπληροφόρηση και σύγχυση. Ουδέν σχόλιον!

«Κρείττον σιγάν» και φρένο συστήνει στον υπουργό της πλατείας, ο γαλάζιος πρώην προκάτοχός του Καρασμάνης, με αφορμή τις πρόσφατες περικοπές στη βασική ενίσχυση και τα «ψεύδη» όπως ο ίδιος υποστηρίζει, στα περί χρονοδιαγράμματος πληρωμών, το οποίο είναι προκαθορισμένο από γεννήσεως… της ΚΑΠ. Σε έντονα καταγγελτικό ύφος ο βουλευτής ΝΔ Πέλλας κατηγορεί τον υπουργό  ότι «με τη φόρα που έχει πάρει παραπλανά και παρασύρει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό». Ουδέν ψευδέστερον, συνεχίζει ο πρώην υπουργός, τα πρόστιμα άνω τω 3 δις ευρώ που επικαλείται ο νυν υπουργός, τα οποία επί συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μειώθηκαν σε 1 δις και η αποπληρωμή τους επιμερίστηκε με παρακρατήσεις σε τρεις ισόποσες δόσεις σε μία τριετία.

Η κριτική Καρασμάνη δεν εξαντλείται μόνο εκεί, αλλά και στο θέμα με τους 3.122 επιλαχόντες που δεν έχουν ενταχθεί στα προγράμματα των Νέων Αγροτών, στα 520 εκατ. ευρώ της Αλιείας που όπως λέει τρία χρόνια «μουχλιάζουν αναξιοποίητα» και στο τρέχον Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που κι αυτό «βουλιάζει» με αναξιοποίητα 6 δις.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ολοκληρωθεί ομαλά η ζαχαρική καμπάνια. Όλα θα κυλήσουν ομαλά και οι τευτλοπαραγωγοί να είναι ήσυχοι και ήρεμοι ότι θα κάνουν καλές γιορτές», διαβεβαίωσε με τις πρώτες του δηλώσεις ο νέος, τέταρτος κατά σειρά την τελευταία τριετία, διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ. Τώρα για τα πωλητήρια στη Σερβία ή τη χρηματοδότηση της εταιρείας από την πιστώτρια τράπεζα I migliori auguri…

Ο γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία