BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Κλειστά τα στόματα, που λέει και ο Αντώνης

Τα ‘παμε η σχολιαστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι off. Αναμενόμενο η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να σηκώσει το γάντι και να βγάλει το συμπέρασμα ότι «η κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ είναι αγκαλιά κι αντάμα».

Τρύπια βάρκα 356

10
0

Όπως αναφέρουν, η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, για «επετειακά», «άμαζα μπλόκα» και «υποκινούμενες  κινητοποιήσεις» δεν είναι πρωτότυπη. «Μας τα παν κι άλλοι», λέει το Πανελλαδικό. «Περιμένουμε να μας πει τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την απόφαση της κυβέρνησης. Να πάμε σε διάλογο για το πόσα θα μας κόψει;», θέτει ρητορικά.  

Στην οργισμένη ανακοίνωση του Πανελλαδικού γίνεται λόγος για θράσος, απύθμενη υποκρισία, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, να εγκαλεί ότι στο διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών περιλαμβάνονταν «στόχοι πάλης ενάντια στην φοροληστεία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ που δίνουμε χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα». Την ίδια ώρα, υπογραμμίζει η ομάδα Μπούτα, τίποτα για την «ταμπακιέρα», για τα αιτήματα τους δηλαδή!

Με τους επιλαχόντες κανένα νέο εκεί στη Βάθη; Γιατί, όπως μας ενημερώνουν εν δυνάμει δικαιούχοι του προγράμματος Νέων Αγροτών, που εκκρεμεί η ένταξη τους πέρα από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις στα κατά τόπους περιφερειακά συνέδρια, ότι η πλειοψηφία θα εναχθεί καθώς υπάρχει και το αποθεματικό, στην πράξη τίποτα δεν έχει γίνει. Στην αναμονή και οι 428 επιλαχόντες της Δυτικής Ελλάδας, μας λέει φίλος της Agrenda, ο οποίος με απογοήτευση αναφέρει ότι όλοι οι αρμόδιοι «λένε κουβέντες του αέρα». Μάλιστα, πέρα από τους βουλευτές, έφτασαν και στον περιφερειάρχη, αλλά «κλειστά τα στόματα», που λέει και ο Ρέμος!

Κορυφώνεται η αγωνία των τευτλοπαραγωγών, που βλέπουν ότι η υπόθεση διάσωση της τευτλοκαλλιέργειας πνέει τα λοίσθια και αυτό γιατί οι μέχρι τώρα παρασκηνιακές παρεμβάσεις βουλευτών, υπουργών κλπ, δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει γύρω από το θέμα διάσωσης της ΕΒΖ. Αρκεί να αντιληφθεί κανείς ότι στην πρώτη πρόσκληση συνεδρίασης που απέστειλε στα μέλη του την περασμένη εβδομάδα, το ΔΣ της εταιρείας είχε συμπεριλάβει στα θέματα προς συζήτηση την οριστική παύση της λειτουργίας των εργοστασίων Ορεστιάδας και Σερρών, προκαλώντας αντιδράσεις και… διορθώσεις.

Ο χρόνος κυλά σε βάρος της καλλιεργητικής περιόδου, για την έναρξη της οποίας θα έπρεπε ήδη να έχει ανακοινωθεί προγραμματισμός και να έχουν διανεμηθεί σπόροι. Όπως και να’ χει  αν δεν βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης της Βιομηχανίας, αντίο!

Ο γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία