BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Και ελέγχους και προσλήψεις

«Αν θέλατε να γίνονται έλεγχοι δεν θα ενσωματώνατε στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο στον ΕΛΓΟ Δήμητρα τον ΕΛΟΓΑΚ και μάλιστα με διοίκηση εξ’ ολοκλήρου με δημοσίους υπαλλήλους.

Τρύπια βάρκα 356

6
0

Ένας ανεξάρτητος ΕΛΟΓΑΚ με χρηματοδότηση που υπάρχει από εμάς τους κτηνοτρόφους και τους τυροκόμους και ταυτόχρονη εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο θα μπορούσε να κάνει τόσο προσλήψεις όσο και ελέγχους και να λύσει το πρόβλημα», λέει ο Παλάσκας με επιστολή του προς το μέγαρο της πλατείας Βάθη περιγράφοντας το διάτρητο σύστημα ελέγχων στη ζωική παραγωγή.

Σε έθιμο… τείνουν να εξελιχθούν οι ζωοκλοπές σε μαντριά με αρνιά λίγο πριν το Πάσχα σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την Κρήτη να κρατά τα σκήπτρα. Στην μεγαλόνησο οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι-θύματα ζωοκλοπής τις πιο πολλές φορές δεν κάνουν ούτε καταγγελία, φοβούμενοι τυχόν αντίποινα από την πλευρά των ζωοκλεφτών. Ανάλογη έξαρση, για τους ίδιους λόγους, παρατηρείται και τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, με τις αρχές σε ρόλο παρατηρητή γιατί πέφτουν και κουμπουριές…

Έξαλλοι, οι αγρότες στην Αλεξανδρούπολη με τους κυβερνώντες και τους τοπικούς βουλευτές που δεν έχουν μόνο, όπως λένε, να αντιμετωπίσουν πλημμύρες και ελλείψεις στοιχειωδών εγγειοβελτιωτικών έργων, έχουν και το υπουργείο της Βάθη που χρωστάει λογαριασμούς που είναι στο όνομα του και μέχρι και το 2013 πλήρωνε κανονικά.

Τα χρήματα που χρωστάει το υπουργείο αφορούν τα αντλιοστάσια αποστράγγισης Πυθίου, Τυχερού, Φερών. «Στα χωριά μας όσοι δεν πληρώνουν τους λέμε μπατάκια φροντίστε να πληρώσετε τους λογαριασμούς που οφείλετε γιατί αυτός ο τίτλος θα σας ακολουθεί !! Και γιατί πολύ απλά τα μπατάκια τα κυνηγάνε!!», γράφουν στο fb.

Εντάξει, ησυχάσαμε από τα λεγόμενα του Βαγγέλη σε συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής ότι δεν προκύπτει η χρήση εισαγόμενου γάλακτος σε ΠΟΠ προϊόντα όπως η Φέτα. Υπάρχουν λέει στοιχεία για επιχειρήσεις που αύξησαν τη χρήση εισαγόμενου γάλακτος για την παραγωγή των προϊόντων τους όμως, δεν είναι ανακοινώσιμα. Γιατί άραγε;

Ωραίο το κόλπο με τις αναλογιστικές μελέτες στον ΕΛΓΑ, που τραβάνε μέχρι εκεί που δεν παίρνει το έργο της αναμόρφωσης του Οργανισμού. Η αναλογιστική λέει του 2014 θα πρέπει να επικαιροποιηθεί με νέες επιμέρους ως εκ τούτου για προτάσεις-παρατηρήσεις στο mail protaseis@elga.gr.

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για το θέμα της ΕΒΖ με το όνομα Σαββίδη να παίζει για μια ακόμη φορά, ως η λύση που θα φέρει κεφάλαια. Πολλοί παραγωγοί ήδη κατευθύνονται σε άλλες καλλιέργειες γιατί όπως λένε οι υποσχέσεις για εξόφληση,  δεν στρώνουν το καθημερινό τραπέζι της οικογένειας. Καλή Ανάσταση!

Ο γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία