BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Μαζί με την έκπτωση κι ο φόρος;

Στην πλατεία Βάθη πάντως θεωρούν πως µετά τη συνέντευξη στον 6ο και τις... καρατοµήσεις στην οδό Νιρβάνα λύθηκαν τα θέµατα στο αιγοπρόβειο γάλα και τη Φέτα. Βέβαια, πότε κι αν θα τρέξουν οι εξαγγελίες του Βαγγέλη, είναι ένα θέµα και ήδη οι κτηνοτρόφοι Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ετοιµάζονται για συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Τρύπια βάρκα 356

4
0

Όσο για τη Διεπαγγελµατική, επαναβεβαιώθηκε η καταρχήν πρόθεση της ΠΕΚ και του ΣΕΚ να κατεβάσουν ενιαία πρόταση, αλλά οι τελικές αποφάσεις, τουλάχιστον σε επίπεδο ΠΕΚ, θα ληφθούν σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συµβουλίου της Ένωσης, που θα συγκληθεί στην Αθήνα.

Επί του παρόντος, το προϊόν θα πορευτεί µε τους ελέγχους που ξεκινάει (σε τι δείγµα, ή ούτε για δείγµα;) στις τουριστικές περιοχές και στα αστικά κέντρα συνιστώντας συµµόρφωση σε εστιάτορες και εµπόρους.

Καλά, πόσο θα µπορούσαν να κόψουν από τα 350άρια των κατώτατων αγροτικών συντάξεων; Ο Αραχωβίτης πάντως λέει «στο µαύρο µέτωπο» (;), ότι οι αγρότες γλίτωσαν και κάποιοι θα δουν και αυξήσεις. Τέτοια... καλά από το νόµο Κατρούγκαλου. Κατά τον ίδιο, η αναλογιστική µελέτη δείχνει ότι το ασφαλιστικό σύστηµα θα... ορθοποδήσει µέχρι το 2060 και η σηµερινή γενιά µπορεί να ελπίζει ότι θα πάρει σύνταξη. Ηλικιακά το «σηµερινή» από ποιο έτος το µετρά;

Οι του ΔΝΤ πάντως δεν πιστεύουν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσµατος 3,5% του ΑΕΠ και ως εκ τούτου η µείωση του αφορολόγητου (έκπτωση φόρου) θα έρθει ένα χρόνο νωρίτερα, το 2019 οπότε και οι αγρότες θα κληθούν να πληρώσουν αυξηµένο φόρο.

Επίσης, η «έκπτωση» 15% για τον υπολογισµό των ασφαλιστικών εισφορών, που ισχύει φέτος, καταργείται από το επόµενο έτος, ενώ το 2019 έχει προγραµµατιστεί επίσης δεύτερο «κύµα» αυξήσεων στις εισφορές σύνταξης των αγροτών που θα διαµορφωθούν στο 18% (από 16% που είναι σήµερα),στο 19%, στο 19,5% και στο 20% για τα έτη 2020, 2021 και 2022 αντίστοιχα. Για τέτοια καλούδια µιλάµε! Αλήθεια, ότι τον Αύγουστο βγαίνουµε στις αγορές δεν µετράει ή τότε θα έχουµε άλλα έξοδα…;

Ο γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία