BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Χωρίς πόρους και χωρίς χαρτοφυλάκιο

«Αγαπητέ Φιλ, Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Κατανοούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους γεωργούς μας», είπε ο Βαγγέλης απευθυνόμενος στον επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ στην πρόσφατη σύνοδο στο Λουξεμβούργο θέτοντας τους προβληματισμούς του για το νέο μοντέλο διαχείρισης της ΚΑΠ.

Τρύπια βάρκα 356

2
0

Δεν είναι μόνο οι αυξημένες υποχρεώσεις που τον τρομάζουν αλλά τώρα βλέπει καθαρά ότι η εξωτερική σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων, εκτός από το ότι θα κόψει πόρους θα τον αφήσει και χωρίς χαρτοφυλάκιο.

Βέβαια, τώρα που είδε πιο καλά τις νομικές προτάσεις άρχισαν να τον ζώνουν περισσότερο τα φίδια για τα περί ενισχυμένης αιρεσιμότητας (enhanced conditionality) που αυξάνει τις υποχρεώσεις όλων των γεωργών μικρών και μεγάλων  για να λάβουν οποιαδήποτε ενίσχυση, για τους νέους αγρότες, που αν και είναι υπέρ της ενίσχυσής τους, όπως λέει, ωστόσο αμφιβάλει για τη χρηματοδότηση του μέτρου αποκλειστικά από  τον 1ο  Πυλώνα, και για άλλα πολλά...

Η υπόθεση της διεπαγγελματικής Φέτας, για την οποία οι γνήσιοι κτηνοτρόφοι ζητούν διασφαλίσεις από τους βιομήχανους για να ενταχθούν σ’ αυτή, πονάει. Η συνάντηση στο υπουργείο της πλατείας της προάλλες (Τρίτη 19 Ιουνίου), με ηχηρές απουσίες, χωρά πολλές ερμηνείες καθώς πίσω από τους... λευκούς καπνούς, τις «οικογενειακές φωτογραφίες», τα «χαμόγελα» αν πέσει εν τέλει η υπογραφή του υπουργού της πλατείας και δεν κυλήσουν τα πράγματα όπως θα έπρεπε τότε, ουδείς εκ των συμμετεχόντων στο σχήμα δεν θα δικαιούται στο εξής να ομιλεί για... ελληνοποιήσεις, κατρακύλα τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα, κλπ, κλπ.

Αλήθεια, σε τι εξυπηρετούσε να γίνει η συνάντηση των εμπλεκομένων στο υπουργείο, αφού δεν συμμετείχε σε αυτή κανείς από την πολιτική ηγεσία; Βέβαια, κάποιοι μπαινόβγαιναν με άνεση, στα υπουργικά γραφεία. Το όποιο κείμενο θα συνταχθεί λέει στη Λάρισα, κατόπιν νέας συνάντησης, στην οποία θα μετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε φορέα, για να αποσταλεί για έγκριση στην Βάθη. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αν θα αναφωνήσει κανείς habemus Διεπαγγελματική, δεν ξέρουμε επί της ουσίας κατά πόσο μετράει...

Ο γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία