BACK TO
TOP
Profi

Διαγνωστικά τεστ DNA στην υπηρεσία των πατατοπαραγωγών

Το νέο «μυστικό όπλο» στα χέρια των αγροτών που θέλουν να αποφύγουν πιθανά προβλήματα ή ακόμα και να ενισχύσουν την παραγωγή πατάτας βρίσκεται στα διαγνωστικά τεστ DNA.

Διαγνωστικά τεστ DNA στην υπηρεσία των πατατοπαραγωγών

1
0

Συγκεκριμένα, ένα διαγνωστικό τεστ για έξι παθογόνους οργανισμούς που απειλούν τις καλλιέργειες πατάτας κέρδισε πρόσφατα το βραβείο λαχανοκομίας στην Αυστραλία, και οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Έρευνας Ανάπτυξης της Νότιας Αυστραλίας (SARDI) ήδη ψάχνουν για την προσαρμογή του και σε άλλα λαχανικά υψηλής αξίας.

Το Predicta Pt ξεκίνησε να διατίθεται εμπορικά τον περασμένο Αύγουστο και έτυχε ευρείας υποστήριξης από καλλιεργητές, μεταποιητές και γεωπόνους σε όλη την Αυστραλία.

Οι πατάτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα λαχανικά στις εδαφογενείς ασθένειες που μπορεί να βλάψουν την εμφάνισή τους ή ακόμα και να μειώσουν την παραγωγή. Οι απώλειες στον τομέα αυτό λόγω των ασθενειών υπολογίζονται σε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Η βασική τεχνολογία πίσω από Predicta Pt βασίζεται σε μια καθιερωμένη εμπορική υπηρεσία που προσφέρεται από τη SARDI για καλλιέργειες δημητριακών και ονομάζεται Predicta B – μοναδική παγκόσμια πατέντα.

Το σύστημα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα και η επιτυχή εφαρμογή του σε ακόμα μεγάλης αξίας συγκομιδές, πέραν της πατάτας υπογραμμίζουν περαιτέρω το δυναμικό του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία