Από την στιγμή που ένας στους 8 ανθρώπους δεν τρέφεται σωστά, ο Λίπμαν είναι πεπεισμένος ότι χρειάζονται επειγόντως περισσότεροι τρόποι παραγωγής φαγητού. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η ερευνητική ομάδα ταυτοποίησε μια σειρά γενετικών μεταλλάξεων που τροποποιούν την αρχιτεκτονική των φυτών
«Ανακαλύψαμε ότι διαφορετικοί συνδυασμοί αυξάνουν τις ποσότητες των τοματών που τρώγονται φρέσκες, όπως τα ντοματίνια», εξηγεί ο Λίπμαν. Αυτό θα επιτρέψει στους καλλιεργητές να προσαρμόζουν τις γενετικές παραλλαγές για συγκεκριμένες ποικιλίες
Αυτά τα «αλλοιωμένα» γονίδια θα επιτρέψουν στους καλλιεργητές να ρυθμίζουν τις αποδόσεις ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες της αγοράς. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλες καλλιέργειες, όπως η ελιαοκράμβη και ο ηλίανθος
(Πηγή: freshplaza.com
«Ανακαλύψαμε ότι διαφορετικοί συνδυασμοί αυξάνουν τις ποσότητες των τοματών που τρώγονται φρέσκες, όπως τα ντοματίνια», εξηγεί ο Λίπμαν. Αυτό θα επιτρέψει στους καλλιεργητές να προσαρμόζουν τις γενετικές παραλλαγές για συγκεκριμένες ποικιλίες
Αυτά τα «αλλοιωμένα» γονίδια θα επιτρέψουν στους καλλιεργητές να ρυθμίζουν τις αποδόσεις ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες της αγοράς. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλες καλλιέργειες, όπως η ελιαοκράμβη και ο ηλίανθος
(Πηγή: freshplaza.com