BACK TO
TOP
Profi

Συνδυασμένα γονίδια διπλασιάζουν την παραγωγή ντομάτας

Μια έρευνα πάνω σε μια τεχνική που διπλασιάζει την ποσότητα της τομάτας που παράγεται ρυθμίζοντας την ισορροπία μεταξύ άνθησης και παραγωγής φύλλων, δημοσίευσε το περιοδικό Nature Genetics. Η τεχνική αυτή ίσως χρησομοποιηθεί στο μέλλον και για άλλες καλλιέργειες, όπως η σόγια. «Παραδοσιακά, οι καλλιεργητές προσπαθούσαν να αυξήσουν τις ποσότητες με το να εκμεταλλέυονται τις γενετικές παραλλαγές, αλλά αυτό δεν αρκεί», εξηγεί ο συντονιστής της έρευνας, Ζάκαρι Λίπμαν.

Συνδυασμένα γονίδια διπλασιάζουν την παραγωγή ντομάτας

0
0
Από την στιγμή που ένας στους 8 ανθρώπους δεν τρέφεται σωστά, ο Λίπμαν είναι πεπεισμένος ότι χρειάζονται επειγόντως περισσότεροι τρόποι παραγωγής φαγητού. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η ερευνητική ομάδα ταυτοποίησε μια σειρά γενετικών μεταλλάξεων που τροποποιούν την αρχιτεκτονική των φυτών

«Ανακαλύψαμε ότι διαφορετικοί συνδυασμοί αυξάνουν τις ποσότητες των τοματών που τρώγονται φρέσκες, όπως τα ντοματίνια», εξηγεί ο Λίπμαν. Αυτό θα επιτρέψει στους καλλιεργητές να προσαρμόζουν τις γενετικές παραλλαγές για συγκεκριμένες ποικιλίες

Αυτά τα «αλλοιωμένα» γονίδια θα επιτρέψουν στους καλλιεργητές να ρυθμίζουν τις αποδόσεις ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες της αγοράς. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλες καλλιέργειες, όπως η ελιαοκράμβη και ο ηλίανθος

(Πηγή: freshplaza.com
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία