Η ανάπτυξη των επιστηµών, ωστόσο, όπως η βιοτεχνολογία και η γονιδιωµατική, λειτούργησαν σαν «µεγεθυντικός φακός» και οδήγησαν σταδιακά να κατανοηθεί ότι εκτός από τα παθογόνα µικρόβια, στον µικρόκοσµο αυτό, ζουν και ωφέλιµα βακτήρια και µύκητες. Για την ακρίβεια, συζούν µαζί µας, µας προστατεύουν, βοηθούν στην ανάπτυξή µας και κάνουν δουλειές, για λογαριασµό µας, τις οποίες εµείς δεν µπορούµε να κάνουµε. Αυτό ισχύει για όλους τους οργανισµούς, δηλαδή τον άνθρωπο, τα ζώα και τα φυτά
Όσο προχωρά η έρευνα σε βάθος, τόσο αυξάνουν οι προοπτικές που ανοίγονται σε αυτό το πεδίο. Όπως τονίστηκε στο 5ο Συνέδριο αγροβιοτεχνολογίας, που πραγµατοποιήθηκε από το Ελληνοαµερικανικό Επιµελητήριο στις εγκαταστάσεις της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής, την Παρασκευή 9 ∆εκεµβρίου, από ειδικούς επιστήµονες, αλλά και ανθρώπους της αγοράς, αν ο κύκλος αυτός της συµβίωσής µας κατανοηθεί καλά και αξιοποιηθεί σε µεγάλη κλίµακα στη γεωργία και τη βιοµηχανία τροφίµων, τα οφέλη θα είναι τεράστια. Βιολειτουργικά τρόφιµα για τη θωράκιση της υγείας των ανθρώπων, προϊόντα µε εντελώς διαφορετικές γεύσεις ή αρώµατα, µείωση του κόστους παραγωγής στη γεωργία σε σχέση µε τη χρήση αζωτούχων λιπασµάτων και περιορισµός της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα νιτρικά, είναι ορισµένα από αυτά που φέρνει ο µικρόκοσµος.
Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό 4σέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας Agrenda.
Όσο προχωρά η έρευνα σε βάθος, τόσο αυξάνουν οι προοπτικές που ανοίγονται σε αυτό το πεδίο. Όπως τονίστηκε στο 5ο Συνέδριο αγροβιοτεχνολογίας, που πραγµατοποιήθηκε από το Ελληνοαµερικανικό Επιµελητήριο στις εγκαταστάσεις της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής, την Παρασκευή 9 ∆εκεµβρίου, από ειδικούς επιστήµονες, αλλά και ανθρώπους της αγοράς, αν ο κύκλος αυτός της συµβίωσής µας κατανοηθεί καλά και αξιοποιηθεί σε µεγάλη κλίµακα στη γεωργία και τη βιοµηχανία τροφίµων, τα οφέλη θα είναι τεράστια. Βιολειτουργικά τρόφιµα για τη θωράκιση της υγείας των ανθρώπων, προϊόντα µε εντελώς διαφορετικές γεύσεις ή αρώµατα, µείωση του κόστους παραγωγής στη γεωργία σε σχέση µε τη χρήση αζωτούχων λιπασµάτων και περιορισµός της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα νιτρικά, είναι ορισµένα από αυτά που φέρνει ο µικρόκοσµος.
Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό 4σέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας Agrenda.