BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Στο πλευρό των αγροτών

Νέες επενδύσεις ύψους 1 δις ευρώ που έρχονται να προστεθούν στον αρχικό σχεδιασμό των 1,4 δις ευρώ προαναγγέλλει για την ερχόμενη τριετία η Βayercropscience ποντάροντας στην αυξημένη ζήτηση για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα της, αλλά και τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς σπόρων, στην οποία ο γερμανικός κολοσσός επιδιώκει, με προσεκτικά και μελετημένα βήματα, να αναδειχθεί σε σημαντικό «παίκτη».

Στο πλευρό  των αγροτών

0
0

Το αναπτυξιακό πλάνο του ομίλου παρουσίασε στις 5 Σεπτέμβρη στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου στο Μόνχαϊμ της Γερμανίας ο διευθύνων σύμβουλος Λίαμ Κόντον, ο οποίος, υπενθυμίζουμε, διαδέχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη θέση αυτή την Αμερικανίδα Σάντρα Πίτερσον.

Τα επιπλέον 1 δις ευρώ ανεβάζουν τον επενδυτικό προγραμματισμό της Bayercropscience για την περίοδο 2013-2016 στα 2,4 δις ευρώ, από 1,4 δις ευρώ, που είχαν αρχικά προϋπολογισθεί. Εξηγώντας την απόφαση της εταιρείας, ο κ. Κόντον τόνισε ότι «η ζήτηση για τα προϊόντα μας από την πλευρά των παραγωγών αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγική μας δυναμικότητας ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους αγρότες όλου του κόσμου τεχνολογικά πιο ανεπτυγμένες καλλιεργητικές λύσεις». Ο 44χρονος Ιρλανδός μάνατζερ εκτίμησε ότι οι συνολικές πωλήσεις της Bayercropscience τη φετινή χρονιά θα αγγίξουν τα 9 δις ευρώ και ο στόχος είναι να ανέλθουν στα 10 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2015.
«Πολλοί βιομηχανικοί κλάδοι αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα υπερπροσφοράς και υπερπαραγωγής. Στη δική μας περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και η κλιματική αλλαγή επιδρούν σημαντικά στην παραγωγή τροφίμων. Πρόκειται για προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σήμερα», τόνισε ο κ. Κόντον.

Στο πλαίσιο αυτό η Bayercropscience προχωράει στη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στο Μόμπαϊλ της Αλαμπάμα (ΗΠΑ), μια επένδυση που θα κοστίσει 380 εκατ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ο όμιλος. Εκεί θα παράγεται η δραστική ουσία glufosinate-ammonium που διατίθεται στην αμερικανική αγορά υπό το brandname Liberty.

Συνεχίζει να «χτίζει» θέσεις
Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών δαπανών θα κατευθυνθεί στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ωστόσο ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι θα διοχετευθεί στους σπόρους. «Προς το παρόν είμαστε σχετικά μικροί παίκτες στη συγκεκριμένη αγορά, όμως ο στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη θέση μας και να αναδειχθούμε σταδιακά σε ηγέτες σε ορισμένες κατηγορίες σπόρων, όπως η σόγια και το σιτάρι», σημείωσε ο κ. Κόντον.

Ειδικά ως προς την πρώτη, η Bayercropscience έχει προχωρήσει την τελευταία τριετία σε τέσσερις εξαγορές μεγάλων εταιρειών στη Λατινική Αμερική με τεχνογνωσία και σημαντικά μερίδια στην αγορά σόγιας. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου προανήγγειλε νέες εξαγορές.

Ετοιμάζονται και νέες ποικιλίες σιταριού
Εξίσου μεγάλη έμφαση θα αποδοθεί και στο σιτάρι όπου η Bayercropscience συνεχίζει να πειραματίζεται με νέες ποικιλίες. Στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς σπόρων υψηλής απόδοσης οι οποίες, όμως, παράλληλα θα είναι προσαρμοσμένες στις τοπικές καλλιεργητικές και κλιματολογικές συνθήκες. Οι πρώτες ποικιλίες της γενιάς αυτής, σύμφωνα με τον κ. Κόντον, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά το 2015.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία