BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Η Provimi παράγει το Reprofish, αποδεδειγμένη εναλλακτική λύση ιχθυάλευρου

Αποτελέσματα δοκιμών υποστηρίζουν την αντικατάσταση του ιχθυαλεύρου. To Reprofish αντικαθιστά το ιχθυάλευρο για να μειώσει το κόστος διατροφής των χοιριδίων

Η Provimi παράγει το Reprofish, αποδεδειγμένη εναλλακτική λύση ιχθυάλευρου

3
0

Η Provimi παράγει το Reprofish, μια αποδεδειγμένη εναλλακτική λύση ιχθυαλεύρου σε τροφές χοιρινών και πτηνών για πολλά χρόνια. 

Σε δοκιμές που έκανε η  Provimi τα αποτελέσματα ήταν εξίσου καλά και κατά περίπτωση καλύτερα από αυτά του ιχθυάλευρου. Αυτό μπορεί να μειώσει το κόστος των ζωοτροφών σε μια περίοδο - όπως τώρα – όταν οι τιμές των ιχθυαλεύρων είναι υψηλές.

Το Reprofish συνδυάζει την υψηλή πεπτικότητα της πρωτεΐνης του Provisoy, με την υψηλή ποιότητα του ιχθυελαίου, της καρνιτίνης και των μετάλλων.  Σε αντίθεση με τα ιχθυάλευρα, που μπορεί να διαφέρουν σε ποιότητα, ανάλογα με τη φρεσκάδα, το είδος του ψαριού, την προέλευση και την εποχή, το Reprofish έχει μια σταθερή, υψηλή διατροφική αξία. Μπορεί να αντικαταστήσει το ιχθυάλευρο στη διατροφή σε ποσοστό ένα-προς-ένα. Διόρθωση για τα αμινοξέα, την ενέργεια και τα μέταλλα δεν είναι απαραίτητη. Επιπλέον, το Reprofish είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για ιχθυάλευρα, μειώνοντας την εξάντληση των ιχθυαποθεμάτων παγκοσμίως. 



Το εργαστηριακό (iv vitro) μοντέλο της πεπτικότητας της πρωτεΐνης χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές της  Provimi. Έδειξε ότι η μέση πεπτικότητα της πρωτεΐνης του Reprofish για χοίρους είναι 93% σε τρείς ώρες. Αυτή είναι υψηλότερη από την πεπτικότητα των αμινοξέων του ιχθυαλεύρου που είναι κατά μέσο όρο 78%. Λόγω αυτής της υψηλής πεπτικότητας, η συνολική περιεκτικότητα πρωτεϊνών στο Reprofish  μπορεί να είναι μικρότερη από την πρωτεΐνη του ιχθυαλεύρου και συνεπώς μειώνει τον κίνδυνο της περίσσειας πρωτεΐνης που τροφοδοτεί το παθογόνο πολλαπλασιασμό βακτηρίων στο έντερο.
Προηγούμενες δοκιμές έχουν επίσης δείξει ότι δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στην ημερήσια αύξηση και το τελικό βάρος των χοιριδίων, μεταξύ των χοιριδίων που χορηγήθηκε Reprofish σε σύγκριση με εκείνα που τους χορηγήθηκε ιχθυάλευρο. Ωστόσο, η ομάδα που διατρεφόταν με Reprofish είχε πιο ομοιόμορφα τελικά βάρη. Αυτό σχετίζεται με την επίδραση της μορφής τζέλ του Reprofish στο στομάχι, η οποία οδηγεί σε καλύτερη πέψη και πιο σταθερή τροφή. Μια πρόσφατη δοκιμή επιβεβαίωσε τα προηγούμενα συμπεράσματα, φαίνεται στο Σχήμα 1

Σχήμα 1. Επίδραση του Reprofish ως υποκατάστατο ιχθυαλεύρου στα χοιρίδια.
 
 (ΜΗΑ: Μέση Ημερήσια Αύξηση / ΜΗΚΤ: Μέση Ημερήσια Κατανάλωση Τροφής )

Το Reprofish είναι σε μορφή τραχανά και με εύκολη ροή.

Παράδειγμα μείωσης κόστους διατροφής (€/τόνο) με χρήση Reprofish αντί για Ιχθυάλευρο.
Ο υπολογισμός βασίζεται στο επίπεδο 4% στην αρχική τροφή και 2% στην προπάχυνση.
Αρχική τροφή                € -8,4
Προπάχυνση                 € - 4,2

Στοιχεία από την εταιρεία Provimi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία