BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Έξυπνη συνταγή θρέψης από τη Roullier

Ένα νέο προϊόν θρέψης φυτών, το οποίο θα αντιµετωπίζει τα προβλήµατα που προκύπτουν στις εγχώριες καλλιέργειες, λόγω των ειδικών εδαφοκλιµατικών συνθηκών της Ελλάδας και θα αυξάνει την παραγωγικότητα των αγρών, ετοιµάζει το τµήµα έρευνας κι ανάπτυξης του οµίλου «Roullier», που δραστηριοποιείται στη χώρα µας µέσω της θυγατρικής «ΛΥ∆Α ΑΕ».

Έξυπνη συνταγή θρέψης από τη Roullier

1
0
«Στην Ελλάδα έχετε ειδικές συνθήκες για τα φυτά, που σχετίζονται µε την έλλειψη νερού και τις υψηλές θερµοκρασίες. Οι στρεσογόνες αυτές συνθήκες κατεβάζουν το επίπεδο παραγωγής», τόνισε στην Agrenda ο επικεφαλής έρευνας της γαλλικής πολυεθνικής Dr Jean – Claude Yvin, προσθέτοντας πως «στον όµιλο εργαζόµαστε πάνω σε αυτό το αντικείµενο ώστε να αντιµετωπίσουµε αυτά τα προβλήµατα»

Ήδη έχουν έχουν γίνει εκτεταµένα πειράµατα σε επίπεδο εργαστηρίου και σε θερµοκήπια µε αύξηση της απόδοσης του φυτού σε πολύ δύσκολες κλιµατικές συνθήκες και το 2014 θα πραγµατοποιηθούν και αγρονοµικά πειράµατα, για να παρατηρηθεί η συµπεριφορά του προϊόντος σε πραγµατικές συνθήκες, µε τα τεστ να γίνονται στο κριθάρι και στο καλαµπόκι.

«Στα επόµενα 2-3 χρόνια θα υπάρχει το προϊόν και µε τη χρήση του θα αυξήσουµε κατά 10% - 15% την παραγωγή», επισήµανε ο κ. Yvin

Έξτρα απόδοση 30 έως 60%Μιλώντας σε περίπου 150 γεωπόνους και συνεργάτες της ΛΥ∆Α ΑΕ από τη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Yvin τόνισε πως στόχος του Oµίλου είναι «να βελτιώσουµε την αποτελεσµατικότητα της λίπανσης, που κυµαίνεται µεταξύ 30% κι 60%» και µίλησε για την ανάγκη να ακολουθηθεί η νοµοθεσία και να πειστούν οι αγρότες να χρησιµοποιούν ορθολογικά τη λίπανση, σε µια λογική γεωργίας ακριβείας. Είπε, ακόµη, ότι «αναπτύσσουµε µια νέα εφαρµογή για την προστασία της απορροφητικότητας του Καλίου από το φυτό, και µια αντίστοιχη (την top Phos) για το φώσφορο, την οποία εφαρµόζουµε στη Βραζιλία και θέλουµε να εγγράψουµε ίσως το 2014 και στην Ε. Ε.», ενώ βάρος δίδεται στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιµετώπιση της κλιµατικής αλλαγής

Επιμέλεια: Λιάμης Λεωνίδας
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία