BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Το πρώτο υδροπονικό σύστημα στην Ελλάδα από την Biostalis

H εταιρεία BIOstalis έχει κατασκευάσει εδώ και έξι μήνες τον πρώτο υδροπονικό θάλαμο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα στην Δράμα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Το πρώτο υδροπονικό σύστημα στην Ελλάδα από την Biostalis

10
7

Σύμφωνα με την εταιρεία η πρώτη προσπάθεια εφαρμογής της υδροπονίας πέτυχε και στην Ελλάδα, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά καθώς η υγεία των ζώων βελτιώθηκε, η γαλακτοπαραγωγή αυξήθηκε, η ποιότητα του γάλακτος παρέμεινε σταθερή και η οικονομία στο κόστος σίτισης ήταν πολύ σημαντική.

Ωστόσο κάθε φάρμα είναι ξεχωριστή περίπτωση, κάθε κτηνοτρόφος έχει διαφορετικά ζώα, διαφορετικές συνθήκες εκσλαβισμού, διαφορετικές ζωοτροφές και παράγει διαφορετικό προϊόν. Γι’ αυτό το λόγο η BIOstalis εξασφάλισε  υποστήριξη σε θέματα σιτηρεσίων από Πανεπιστήμιο της Αμερικής, το οποίο μελετά και εφαρμόζει την υδροπονία τουλάχιστον 10 χρόνια. Επίσης έχει αποκλειστική συνεργασία με Ζωοτέχνη έλληνα από τους πλέον έμπειρους, που συνεργάζεται με το εν λόγο πανεπιστήμιο, για την έκδοση σιτηρεσίων αποκλειστικά για κάθε φάρμα.

Ο κατασκευαστής δηλώνει επίσης πως η εξοικονόμηση στο κόστος σίτισης, ανάλογα με την κατάσταση της μονάδος, μπορεί να είναι από 10- 40 % και η αύξηση της παραγωγής υπολογίζετε από 10- 20%. Επίσης το κέρδος από την βελτίωση της υγείας των ζώων και της εξάλειψη των παθογενειών όπως μαστίτιδες, ποδοδερματίτιδες, ενδονυχίτιδες  κ.λ.π. αποτελεί ακόμα ένα πλεονέκτημα

Γιατί φύτρο στη διατροφή ζώων;

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα από τη χρησιμοποίηση του φύτρου κριθαριού με βάση τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί και συνεχίζονται να διεξάγονται σε Ευρώπη Αυστραλία και Αμερική είναι τα εξής:

·         Μέγιστη απόδοση σε πολύ μικρή περιοχή.

·         Σταθερή και υγιεινή ποσότητα ζωοτροφής κάθε ημέρα για 365 ημέρες.

·         Χαμηλή κατανάλωση νερού.

·         Προϊόν απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα.

·         Αξιοποίηση 100% όλης της παραγόμενης ζωοτροφής,(σπόρος, ρίζα και χλωροφύλλη)

·         Ζωοτροφή με υψηλό ποσοστό πεπτικότητας, μιας και με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης το περιεχόμενο άμυλο μετατρέπεται σε απλά σάκχαρα (μαλτόζη και δεξτρίνες )και στα μηρυκαστικά είναι πολύ σημαντικό μιας και ελαττώνει τον κίνδυνο οξεώσεων.

·         Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, (π.χ μαστίτιδες) λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σε αντιοξειδωτικές ουσίες.( βιταμίνη Ε και καροτένιο)

·         Υψηλότερες αποδόσεις σε γαλακτοπαραγωγή και αύξηση της λιποπεριεκτικότητας.

·         Μετατροπή των ακόρεστων λιπαρών οξέων προς όφελος των Ω3, ότι είναι πράσινο είναι πλούσιο σε Ω3.

·         Καλύτερος δείκτης μετατρεψιμότητας τροφής και καλύτερης ποιότητας χρώματος κρέατος.

·         Καλύτερος δείκτης ποσοστού γονιμοποίησης.

·         Υψηλές συγκεντρώσεις σε β-καροτένιο ( 30 φορές μεγαλύτερη από ότι περιέχεται στα καρότα) και έως εκ τούτω ενισχύει την σεξουαλική λίμπιντο των ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

07-12-2016 13:22Petros Papadopoulos

Τα διαβάζουμε και τα ξαναδιαβάζουμε και όλο την πατάμε. Εμεις φταίμε που δεν συνεργαζομαστε με σοβαρές εταιρειες αλλα με κάθε "εξυπνακια" τυχάρπαστο. Δυστυχώς

Απάντηση

21-11-2016 14:26Dimitris Zerbos

Αυτα παθαινει οποιος δεν παραγγέλνει απο σωστές εταιρείες. περιμένει σαν χαζός και μετά τρέχει και δεν προλαβαίνει. Θέλει τεράστια προσοχη και έλεγχο πριν κανουμε οποιαδήποτε παραγγελία

Απάντηση

27-10-2016 19:22Dimitris Zerbos

Έλαβα την παραγγελία μου απο την Biostalis καθυστερημένα και με απαράδεκτη συσκευασία, το προϊόν δεν ήταν αυτό που παρήγγειλα και όταν κάλεσα για να ζητήσω εξηγήσεις και να μου στείλουν το προϊόν που ζήτησα μου είπαν ότι έχει εξαντληθεί. Τους απείλησα ότι θα πάω στο ΙΝΚΑ (ινστιτούτο καταναλωτών ) αλλά παρόλα αυτά τα χρήματα δεν τα πήρα ποτέ. Θα στραφώ νομικά εναντίον τους.

Απάντηση

27-10-2016 19:03Χρηστος Γεωργιου

Ειμαι παραγωγός και Έχουμε κάνει παραγγελία εδώ και μια εβδομάδα στην εταιρια ΒιοσταλΙς και ακόμα δεν έχουμε λάβει τίποτα. Στην επικοινωνία μας με τα κεντρικά τους είπαν ότι υπήρξε πρόβλημα από την εταιρεία courier και θα λάβουμε σύντομα την παραγγελία μας. Δεκαπέντε μέρες αναμονή και ακόμα τίποτα…

Απάντηση

15-10-2016 21:30Periklis Perrakis

Κάλεσα στα κεντρικά της Biostalis e-shop για να ζητήσω πιστοποίηση και εγγύηση για ένα προϊόν το οποίο μου παρουσίασε πρόβλημα προκειμένου να μου επιστραφούν τα χρήματα και  μου απάντησαν ,ότι εμείς έχουμε απλά ένα ε-shop!!! Όταν όμως τους είπα ότι στο e-shop σας ,έχετε επιστημονικό προσωπικό και εγγυάστε για τα προϊόντα σας και επιστροφή χρημάτων – που το γράφει και το site τους - πολύ απλά με γειώσανε για το εξευτελιστικό ποσό των 50€!!!

Απάντηση

06-07-2014 16:16yiannos

yeia sas poly endiaferon to sistima apo kypro ime exo mia monada me 600 aigoprofata ,poso stoixizi kai ti sintirisi deli?

Απάντηση

24-02-2014 23:28προκοπης ιωαννης

καλησπερα ,θα ηθελα να ρωτησω ενας υδροπονικος θαλαμος που να καλυπτει μια μικρη φαρμα(αλογο,μοσχαρι,γουρουνια ,κοτες ,κουνελια) ποσο στοιχιζει και επισης αν ο σπορος ειναι συγκεκριμενος.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία