BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Οι πειραματικοί αγροί της Progen στο «μικροσκόπιο» της Χελλαφαρμ

Η εταιρεία ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ με πολυπληθή ομάδα πελατών από όλες τις βαμβακοπαραγωγικές περιοχές της χώρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας PROGEN καθώς και καλλιέργειες βαμβακιού στις περιοχές της Αντιόχειας και της Σμύρνης.

Καλές εντυπώσεις από την επίσκεψη της Χελλαφάρμ στην Progen

5
0

Η εταιρεία PROGEN είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού στην γείτονα χώρα με εξαγωγές σε πολλές χώρες του κόσμου.

Εκτός από τις μονάδες παραγωγής, συσκευασίας, αποθήκευσης των νέων ποικιλιών, διαθέτει και σύγχρονα εργαστήρια βελτίωσης, ελέγχου, και επεξεργασίας γενετικού υλικού. Η επίσκεψη των γεωπόνων είχε ως στόχο την ξενάγηση στους χώρους έρευνας και παραγωγής της εταιρείας όπως και στους ερευνητικούς αγρούς καθώς και στα εργαστήρια και την τράπεζα γενετικού υλικού όπου πραγματοποιούνται οι έλεγχοι.

Ξεναγήθηκαν επίσης στο εκκοκκιστήριο, αποχνοωτήριο και τους αποθηκευτικούς χώρους. Η ομάδα ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα στάδια παραγωγής και εξέλιξης των ποικιλιών Progen. Επισκέφθηκε πειραματικούς και παραγωγικούς αγρούς όπου αναλύθηκαν διεξοδικά οι καλλιεργητικές πρακτικές καθώς και τα πλεονεκτήματα του πολλαπλασιαστικού υλικού της Progen. Από τις επισκέψεις αυτές έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις όσο και για τις  νέες υπό πειραματισμό ποικιλίες όπως η FLASH, CARISMA,LYDIA και ΒΑ 151.

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα των ποικιλιών συνοψίζονται:

1.      Είναι πρώιμες και Μεσοπρώιμες.

2.      Εμφανίζουν άριστο και ομοιόμορφο φύτρωμα χωρίς απώλειες φυτών.

3.      Διαθέτουν Ζωηρή πρώτη ανάπτυξη.

4.      Αναπτύσσουν την απαραίτητη βλάστηση πριν την ανθοφορία και δένουν τα  καρύδια από τις πρώτες καρποφόρες θέσεις.

5.      Παράγουν πολλά μεσαία και μεγάλα καρύδια και εμφανίζουν συγχρονισμένο και έγκαιρο άνοιγμα των καρυδιών.

6.      Δίνουν υψηλό δυναμικό παραγωγής με όχι μεγάλες απαιτήσεις σε Νερό.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία