BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Ευκαιρία για δουλειές η ποικιλομορφία των σιτηρών της Ευρώπης

Στην αξιοποίηση της ποικιλομορφίας του τομέα των σιτηρών της ΕΕ πέραν της κάλυψης των διατροφικών αναγκών δίνουν έμφαση οι ευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa-Cogeca, επισημαίνοντας τα οφέλη για τις αγροτικές περιοχές της και την οικονομία.

Ευκαιρία για δουλειές η ποικιλομορφία των σιτηρών της Ευρώπης

2
0

Την ανάγκη να παραμείνει ανταγωνιστική και να αναπτυχθεί περαιτέρω η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για τον τομέα των δημητριακών σε όλη την Ευρώπη τόνισε ο πρόεδρος της σχετικής ομάδας εργασίας των κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa-Cogeca, Μάξ Σούλμαν, κατά την διάρκεια δεξίωσης υψηλού επιπέδου στις 22 Σεπτεμβρίου υπό τον ευρωβουλευτή Μισέλ Νταντίν.

Η δεξίωση προσέφερε την ευκαιρία συνάντησης με τους νέους ευρωβουλευτές, με υπαλλήλους του Συμβουλίου της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με μέλη ΜΚΟ, και καταναλωτικών οργανώσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Ευρώπη είναι ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά σιτηρών, παράγοντας περίπου 280 εκατομμύρια τόνους ετησίως και εξάγοντας το 11% από αυτούς. Με ένα εμπορικό πλεόνασμα ύψους 18,2 δις ευρώ το 2013, η γεωργία και ο αγροδιατροφικός τομέας της ΕΕ διασφαλίζουν από κοινού το 40% του θετικού εμπορικού ισοζυγίου της ΕΕ»

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ποικιλία καινοτομιών των σιτηρών και του γεωργικού τομέα και σκιαγραφήθηκαν  οι προτεραιότητες της ΕΕ για το μέλλον, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένας βιώσιμος γεωργικός τομέας που θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην παγκόσμια αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων.

Μάλιστα, προσφέρθηκαν τοπικές σπεσιαλιτέ και ποιοτικά προϊόντα από όλη την ΕΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλομορφία του τομέα των σιτηρών και προβάλλοντας τα προϊόντα που περιέχουν σιτηρά, όπως οι μπύρες: Guinness της Ιρλανδίας, Chimay του Βελγίου, η σουηδική Jonsson ale, και αγγλική μπύρα. Επίσης, ένα 3D εκτυπωτή που χρησιμοποιεί βιοπλαστικά που περιέχουν σιτηρά από τη Γαλλία. Ζυμαρικά από την Ουγγαρία και την Ιταλία, καθώς και Ουγγρικές μαρμελάδες και μέλι, τυρί και λάδι ελιάς από την Πορτογαλία, κ.ά.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της Copa Άλμπερ Ίαν Μαατ είπε: «Στο μέλλον, χρειαζόμαστε μια πιο φιλόδοξη και καινοτόμο Κοινή Γεωργική Πολιτικής, που θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αγροτών και των συνεταιρισμών τους, καθώς και στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση, κατά 60 % από το 2050».

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας των Copa-Cogeca Πέκα Πέσονεν, καλωσόρισε τους νέους ευρωβουλευτές και εξέφρασε την ελπίδα για στενή συνεργασία προκειμένου να αναπτυχθεί ένας βιώσιμος γεωργικός τομέας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία