BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Αρδευτικό σύστημα που ενεργοποιείται μόνο όταν το έχει ανάγκη το φυτό

Τα αρδευτικά συστήματα σήμερα τυπικά εφαρμόζουν νερό βάσει προγράμματος, ανοίγοντας και κλείνοντας σε προκαθορισμένο χρόνο. Όμως η εταιρεία Root Demand Irrigation στη Νεμπράσκα, κατασκεύασε έναν νέο «έξυπνο» μηχανισμό, ο οποίος αισθάνεται πότε ένα φυτό έχει ανάγκη από υδροδότηση και ανοίγει αυτόματα.

Αρδευτικό σύστημα που ενεργοποιείται μόνο όταν το έχει ανάγκη το φυτό

4
0

Το σύστημα αυτό αποτελεί μία μορφή υποεδαφικής άρδευσης που αλληλεπιδρά με τις ρίζες του φυτού ώστε να απελευθερώσει το νερό που χρειάζεται με στόχο να ικανοποιήσει τις εκάστοτε ανάγκες. Το νερό απελευθερώνεται από έναν ειδικό σωλήνα όταν φυσικές χημικές ουσίες απελευθερώνονται από τις ρίζες και έρχονται σε επαφή με το σωλήνα αυτό. Με άλλα λόγια, το νερό μένει στο σωλήνα μέχρι οι ρίζες να το καλέσουν. Άλλα υλικά περιλαμβάνουν πλαστικού σωλήνες, συνδέσεις, αισθητήρες και χειριστήρια.

Άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το σύστημα μοναδικό σε σχέση με άλλες μορφές άρδευσης είναι πως είναι εύκολο στην εγκατάσταση σε ακανόνιστου σχήματος εκμεταλλεύσεις, έχει ελάχιστες ανάγκες φιλτραρίσματος για το νερό, έχει χαμηλές απαιτήσεις ρεύματος και τέλος απαιτεί ελάχιστη χειρονακτική εργασία στις εποχές ωρίμανσης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία