BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Δύο νέα εντομοκτόνα για δενδρώνες παρουσίασε η Dow AgroSciences

Αντιπροσώπους της παραγωγικής αλυσίδας από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική φιλοξένησε η Dow AgroSciences, στο περίπτερό της στη Fruit Logistica, για να τους παρουσιάσει τα νέα της εντομοκτόνα, Isoclast Actice και Spinetoram.

Δύο νέα εντομοκτόνα για δενδρώνες παρουσίασε η Dow AgroSciences

1
0
Και τα δύο προϊόντα έχουν καταχωρηθεί σε επίπεδο ΕΕ και έχουν πλέον εισέλθει στη διαδικασία ώστε να λάβουν εθνικές καταχωρίσεις. «Μέσα από χρόνια σημαντικών επενδύσεων στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, μπορούμε και προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις σε αγρότες για να απαντήσουμε στο σημαντικό πρόβλημα των προσβολών σε σημαντικές καλλιέργειες, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, που είναι σημαντικά για μία υγιεινή διατροφή», είπε η Pierre Flye Sainte-Marie, Αντιπρόεδρος της Dow AgroSciences, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ειρηνικού

Το Isoclast Actice είναι το πρώτο μέλος μίας νέας τάξης χημικών εντομοκτόνων, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από έντομα που ρουφούν τους χυμούς σε σημαντικές καλλιέργειες με ένα μοναδικό τρόπο δράσης και άριστο έλεγχο υπολειμμάτων. Το Spinetoram αποτελεί το βραβευμένο νέο μέλος της χημικής τάξης των εντομοκτόνων σπινοσίνης, το οποίο προέρχεται από φυσικές διαδικασίες και από ένα ήσσονος σημασίας συνθετικό βήμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετωπίσει της μύγας της Μεσογείου και των μυγών (πχ. Psylla, Drosophila suzukii). Και τα δύο εντομοκτόνα είναι πλήρως συμβατά με το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Φυτοπροστασίας.΄

«Οι παραγωγοί μήλων και αχλαδιών παλεύουν με την αντιμετώπιση πολύ ζημιογόνων εντόμων όπως η ψύλλα της αχλαδιάς. Υποδεχόμαστε τις νέες καινοτομίες σε αυτό το πεδίο, ώστε να εμπλουτίσουν την όλο και φτωχότερη δυστυχώς εργαλειοθήκη φυτοπροστασίας, και να υποστηρίξουν έναν αειφόρο και ανταγωνιστικό τομέα», είπε ο Daniel Sauvaitre, πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Μήλων και Αχλαδιών (ANPP).

«Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει μία συνεχόμενη απώλεια σημαντικών εργαλείων φυτοπροστασίας. Είναι ζωτικής σημασίας η έρευνα για την ανάπτυξη νέων εργαλείων που σκοπό θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα έντομα, και θα παρέχουν νέες μεθόδους δράσεις και αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία χημικά στοιχεία», είπε η Lindi Benic, που αντιπροσωπεύει την Αφρικανική βιομηχανία πυρηνόκαρπων, μηλοειδών και επιτραπέζιων σταφυλιών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία