Oι καλλιεργητές σιτηρών γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κλειδί για την επιτυχηµένη αποθήκευση είναι να αφαιρείται η θερµότητα και η υγρασία από τους κόκκους και µετά να διατηρούνται δροσεροί και ξηροί. Στις επιδαπέδιες αποθήκες οι καλλιεργητές χρησιµοποιούν ανιχνευτές, µόνιµους ή δείγµατα, για να µετρούν τις θερµοκρασίες και να παρακολουθούν τις αλλαγές που συµβαίνουν µε την πάροδο του χρόνου. Ανάλογα µε το µέγεθος της επιχείρησης, αυτό µπορεί να είναι χρονοβόρο και να περιλαµβάνει σηµαντική προσπάθεια για να ακολουθεί κατά γράµµα ο επιχειρηµατίας τις συµβουλές των γεωπόνων, ανάλογα µε την εποχή.
Με την αυτοµατοποίηση της συλλογής δεδοµένων και τον έλεγχο του ανεµιστήρα, το σύστηµα της Martin Lishman, Barn Owl Wireless, στοχεύει να µειώσει λίγο το φόρτο εργασίας της διαχείρισης της αποθήκης.
Περισσότερα στο Profi Ιουλίου-Αυγούστου που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda το Σάββατο 2 Ιουλίου