BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Ανακριβής και μη ρεαλιστική η έρευνα για την αιθανόλη σύμφωνα με τον κλάδο.

Προς αμφισβήτηση έχει τεθεί η έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα/Λίνκολν, σύμφωνα με την οποία η παραγωγή κυταρρινικής αιθανόλης εκπέμπει μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα από τη χρήση βενζίνης.

Ανακριβής και μη ρεαλιστική η έρευνα για την αιθανόλη σύμφωνα με τον κλάδο.

2
0

Η χρηματοδοτούμενη με 500.000 δολάρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ έρευνα, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και συζητήσεων στην Αμερική, καθώς καταλήγει πως η χρήση βιοκαυσίμων από υπολείμματα καλαμποκιού αυξάνει τελικά την εκπομπή ρύπων.

Ο κλάδος κινητοποιήθηκε αμέσως, ασκώντας κριτική στην μελέτη λέγοντας πως εξέλαβε ως δεδομένο πως τα στελέχη του καλαμποκιού αφαιρούνται κατά 60% με 70%, ενώ στην πραγματικότητα φτάνει το μέγιστο έως 25%. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής ερευνητών εδάφους του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, αν όντος το ποσοστό της έρευνας ήταν αληθές, τότε ‘’τα δεμάτια καλαμποκιού θα έφταναν μίλια μακριά’’ και πως ‘’τα μηχανήματα ακόμα και με σύστημα αναρρόφησης δεν μπορούν να φτάσουν αυτό το ποσοστό’’. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας γεωργίας, Τομ Βίλσακ, ο οποίος δήλωσε πως τα δεδομένα της μελέτης ‘’δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα’’.

Βέβαια ο επικεφαλής της έρευνας του πανεπιστημίου, Άνταμ Λάισκα, απάντησε στις κριτικές λέγοντας πως η μελέτη έδειξε τα ίδια αποτελέσματα ανεξάρτητα από τον αριθμό υπολειμμάτων που αφαιρέθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υποστηρίξει με πάνω από 1 δις δολάρια την ανάπτυξη του κλάδου της κυτταρινικής αιθανόλης, ενώ ήδη η DuPont Nevada και η Poet-DSM έχουν ξεκινήσει επενδύσεις 225 και 250 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα, στον συγκεκριμένο κλάδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία