BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

«Καθαρές» βόλτες με το ηλεκτροκίνητο του Μετσόβιου

Εντυπωσιακά τα συμπεράσματα που αφορούν τη χρήση και κατασκευή του υβριδικού οχήματος που παρουσιάστηκε σε ημερίδα τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 σε εκδήλωση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

«Καθαρές» βόλτες με το ηλεκτροκίνητο του Μετσόβιου

3
0

Η Ομάδα Έργου που σχεδίασε το «Καινοτόμο Υβριδικό Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού Μηδενικής Εκπομπής Ρύπων» αποτελείται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων, Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τις εταιρείες ΕΛΒΟ ΑΒΕ, Miltech AΕ, Tropical AE και OPUS AE.

 

Το όχημα φέρει σύστημα ηλεκτρικής κίνησης σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τους συμμετέχοντες φορείς για να προκύψει ένα ασφαλές ηλεκτροκίνητο και καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα. Έχει βάρος 2.950 κιλά, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα ονομαστικής ισχύος 60 kW μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 80 km/h και η αυτονομία του μπορεί να ανέλθει σε 75 km σε κυκλοφοριακές συνθήκες πόλης.

 

Η ημερίδα προλογίσθηκε με τον χαιρετισμό του Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. κ. Γιάννη Μανιάτη, ενώ ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των προσπαθειών και δυνατοτήτων ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), κ. Γ. Αγερίδη μπροστά σε ένα κοινό από καθηγητές, φοιτητές και εκπροσώπους εταιρειών και φορέων που ενδιαφέρονται για τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης και τις προσπάθειες της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου http://www.electricbus.gr.  Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο και Συντονιστή του έργου Καθηγητή Α. Κλαδά (τηλ: 2107723765, email: kladasel@central.ntua.gr).

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία