BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Τους δύο αριστούχους του ΓΠΑ βράβευσε η Syngenta

Τους αριστούχους απόφοιτους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών επιβράβευσε για 3η συνεχόμενη χρονιά η Syngenta Hellas ΑΕΒΕ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να επισκεφτούν το διεθνές ερευνητικό της κέντρο, Jeallot’s Hill στην Αγγλία, όπως και τη σημαντική έκθεση σχετικά με τις καλλιέργειες σιτηρών, Cereals Event.

Τους δύο αριστούχους του ΓΠΑ βράβευσε η Syngenta

3
0
Οι δυο νέοι που αποφοίτησαν με την υψηλότερη βαθμολογία την προηγούμενη χρονιά και βραβεύτηκαν από τη Syngenta Hellas σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ο Πέτρος Σιγάλας από το Τμήμα Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας και ο Γιάννης Ρούσσης από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής


Μαζί με τους δύο αριστούχους του ΓΠΑ βρισκόταν ο Πελεκάνης Βαγγέλη
Campaign Manager VEG Crops, Syngenta Hellas ΑΕΒΕ (κέντρο)

Για μια εβδομάδα, 13-17 Ιουνίου 2016 είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα διάφορα τμήματα έρευνας στο ερευνητικό κέντρο της Syngenta Jeallot’s Hill, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες-ερευνητές παρουσίασαν το αντικείμενο της δουλειάς τους και απάντησαν στις ερωτήσεις τους σχετικά με την ανάπτυξη νέων φυτοπροστατευτικών προϊόντων με σεβασμό στο χρήστη και το περιβάλλον.

«Αισθάνομαι πραγματικά τυχερός για αυτήν την εμπειρία γιατί εκτός από τις γνώσεις που αποκόμισα, αυτό το ταξίδι μου έδωσε κίνητρο να συνεχίζω να προσπαθώ σκληρά στο αντικείμενο που σπούδασα. Μακάρι να έχω την ευκαιρία να επισκεφτώ το Jealott’s Hill ξανά στο μέλλον», ανέφερε σχετικά ο κ. Σιγάλας (αριστούχος απόφοιτος 2015)

Ο κ.Ρούσσης από την πλευρά του σημείωσε: «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στο ερευνητικό κέντρο είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της εταιρείας. Επίσης, ήρθα σε επαφή με διακεκριμένους επιστήμονες της εταιρείας που πραγματοποιούν την έρευνά τους στο Jealott’s Hill, οι οποίοι παρουσίασαν τα διαφορετικά τμήματα του ερευνητικού κέντρου και τις διάφορες δραστηριότητες του κάθε τμήματος. Έτσι, κατάφερα να μάθω και να δω από κοντά τα διάφορα στάδια ανάπτυξης ενός φυτοπροστατευτικού προϊόντος, από την ανακάλυψη της δραστικής ουσίας μέχρι την τελική μορφή του προϊόντος, καθώς και τους τρόπους ελέγχου των προϊόντων, που έχουν ως στόχο τους, την διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία των τελικών καταναλωτών. Ακόμη, μπόρεσα να δω πειράματα στα οποία αναπτύσσονται νέες ποικιλίες σιτηρών, μιας και στο συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο ασχολούνται και με τη δημιουργία νέων ποικιλιών σιτηρών.»

«Απ’ όλη την επίσκεψη μας στο Jealott’s Hill μου έγινε ξεκάθαρο το πόσο δύσκολη, χρονοβόρα και κοστοβόρα είναι η διαδικασία της έρευνας και της ανάπτυξης ενός καινούργιου φυτοπροστατευτικού σκευάσματος, καθώς έχει να περάσει από ένα μεγάλο εύρος ελέγχων είτε σε επίπεδο κυττάρου, είτε σε επίπεδο οργανισμών, είτε σε επίπεδο περιβάλλοντος, μέχρι αυτό να πάρει την άδεια κυκλοφορίας», πρόσθεσε ο κ. Σιγάλας.

Επίσκεψη στην έκθεση Cereals

H επίσκεψη όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου έτσι ώστε να έχουν οι απόφοιτοι την ευκαιρία να επισκεφτούν μια ακόμα σημαντική έκθεση σχετικά με τις καλλιέργειες σιτηρών, το Cereals Event. H συγκεκριμένη εκδήλωση είναι θεσμός στη Μ.Βρετανία, με συμμετοχή των σημαντικότερων εκπροσώπων γενετικού υλικού, αγροχημικών, μηχανημάτων και γεωργικού εξοπλισμού και παρουσιάζονται όλες οι νέες τεχνολογίες -καινοτομίες σχετικά με την καλλιέργεια των σιτηρών από τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Η Syngenta συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα παρουσιάζοντας το νέο χαρτοφυλάκιο μυκητοκτόνων σιτηρών, αλλά και με πληθώρα αποδεικτικών τεμαχίων με τις ποικιλίες σιτηρών της εταιρίας, με αγρό επίδειξης καλής χρήσης ψεκαστικού μηχανήματος καθώς και προώθηση του προγράματος Operation Pollinator για την ανάκαμψη των εντόμων επικονιαστών.

«Σημαντική στιγμή του ταξιδιού μας ήταν και η επίσκεψη μας στο Cereals Event. Εκεί μπορέσαμε να πληροφορηθούμε για διάφορα νέα σκευάσματα, ποικιλίες και πρωτοποριακές μεθόδους καλλιέργειας καθώς επίσης να δούμε και ποιες είναι γενικά οι τάσεις στον αγροτικό τομέα στην Αγγλία.» σημείωσε ο απόφοιτος από το Τμήμα Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.

 «Στα πλαίσια της εκδρομής, παρευρέθηκα στις 15 Ιουνίου στην μεγαλύτερη ετήσια έκθεση σιτηρών, γνωστή ως “Cereals Event’’ στο Cambridgeshire. Στην εν λόγω έκθεση, επισκέφθηκα τους εκθεσιακούς χώρους των μεγαλύτερων εταιρειών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, λιπασμάτων, σπόρων, γεωργικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, αλλά και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπου μέσα από παρουσιάσεις και επιδείξεις, ενημερώθηκα για νέα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, λιπάσματα, ποικιλίες, γεωργικά μηχανήματα και υπηρεσίες.» υποστήριξε από την πλευρά του ο Γιάννης Ρούσσης.

Η Syngenta με συνέπεια και επιμονή θα συνεχίσει να στηρίζει ενέργειες συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που προωθούν την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και να επιβραβεύει τους ταλαντούχους νέους επιστήμονες δίνοντας τους την ευκαιρία για μια δημιουργική εμπειρία στην απαρχή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία