BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Μοσχεύματα στέλνουν στο διάστημα μαθητές από τη Γερμανία

Η πρώτη πειραματική δοκιμή που θα ελέγξει αν τα μοσχεύματα φυτών μπορούν να αναπτύξουν ρίζες σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας είναι γεγονός.

Μοσχεύματα στέλνουν στο διάστημα μαθητές από τη Γερμανία

6
0
Η πειραματική δοκιμή που σχεδιάστηκε από μία ομάδα τριών μαθητών του γεωργικού γυμνασίου στο Ravensburg, Γερμανία έφυγε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από το Διαστημικό Κέντρο στη Φλόριντα των ΗΠΑ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Καθοριστική στην όλη διαδικασία ήταν η συμβολή των εμπειρογνωμόνων σε θέματα προστασίας των καλλιεργειών της BASF, που  υποστήριξαν τους νέους επιστήμονες με ερευνητική τεχνογνωσία, επιστημονική συμβουλών, τα υλικά και τον εξοπλισμό

Πρόκειται για ένα βήμα αποφασιστικής σημασίας μιας και μέχρι σήμερα τα πειράματα που έχουν διεξαχθεί σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας έχουν επικεντρωθεί μόνο στην συμπεριφορά ανάπτυξης των σπόρων. Αν τελικώς τα μοσχεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη φυτών στο διάστημα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ευρέως για την προμήθεια τροφίμων σε μεγάλες διαστημικές αποστολές, όπως στον Άρη.

Για τη διεξαγωγή του πειράματος οι μαθητές χρησιμοποίησαν μόσχευμα του φυτού Ficus pumila, ενός αναρριχητικού φυτού που πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις των διαστημικών ταξιδιών καθώς  είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει τον περιορισμένο χώρο και ανθεκτικό στις διαφορές θερμοκρασίας 4-28 ° C.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία