BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Τέρμα στην κολλημένη στο μπουκάλι κέτσαπ βάζουν οι επιστήμονες ΜΙΤ

Το νέο ολισθηρό υλικό επίστρωσης που ανακάλυψαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ «απαγορεύει» πλέον στην παχύρευστη σάλτσα κέτσαπ να κολλήσει στο εσωτερικό του μπουκαλιού. Η νέα αυτή τεχνολογία που αναμένεται να είναι διαθέσιμη για εφαρμογή σε λίγα χρόνια θα μπορεί να αξιοποιηθεί απο τις βιομηχανίες και σε άλλα προϊόντα.

Τέρμα στην κολλημένη στο μπουκάλι κέτσαπ βάζουν οι επιστήμονες ΜΙΤ

5
0
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κρίπα Βαρανάσι του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι η καινοτομία τους είναι ασφαλής και θα μειώσει τη σπατάλη που σήμερα γίνεται στην κέτσαπ, η οποία πετιέται μαζί με το μπουκάλι, χωρίς να έχει καταναλωθεί

Το νέο υλικό εσωτερικής επίστρωσης μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί και σε άλλες συσκευασίες, όπως στις οδοντόπαστες, στα καλλυντικά και στις κόλλες, όπου επίσης μένει προϊόν μέσα στα σωληνάρια, παρά το ζούληγμά τους. Το νέο υλικό δημιουργεί μια επιφάνεια τελείως ολισθηρή, που κάνει κάθε ουσία μέσα στο μπουκάλι ή στο σωληνάριο να γλιστράει μέχρι την τελευταία σταγόνα. Η νέα τεχνολογία αναμένεται να είναι διαθέσιμη για εφαρμογή από τις βιομηχανίες σε λίγα χρόνια.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία