BACK TO
TOP
Profi

Κινητός στάβλος άλμεξης για απομακρυσμένα κοπάδια

Η εταιρεία Europe Dairy Systems, ανέπτυξε και κυκλοφόρησε στάβλο έξι θέσεων, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί και να μετακινηθεί όπου χρειάζεται ώστε να αρμεχτούν οι αγελάδες.

Κινητός στάβλος άλμεξης για απομακρυσμένα κοπάδια

0
1

Ονόματι Mobistar 2G6, ο στάβλος αυτός σχεδιάστηκε ώστε να βοηθήσει κτηνοτρόφους που χρειάζονται επιπλέον χώρο, ή ο κανονικός τους στάβλος βρίσκεται αρκετά μακριά από τις εγκαταστάσεις άλμεξης.

Το σύστημα αναπτύχθηκε για μικρά κοπάδια ενώ χρησιμοποιείται από πρώην ρομποτικές ή εμπορικές φάρμες με ειδικές ανάγκες άλμεξης. Η μεγαλύτερη καινοτομία της σειράς 2G είναι πως το δάπεδο που στέκονται οι αγελάδες μπορεί να μετακινηθεί πάνω ή κάτω υδραυλικά, συνεπώς δεν υπάρχει η ανάγκη για λάκκο αρμέγματος, ούτε πρέπει οι αγελάδες να ανεβοκατεβαίνουν ράμπες.

Χαρακτηριστικά ράμπας

Η πλατφόρμα έχει πλάτος περίπου 2 μέτρα και μήκος 8 μέτρων και μπορεί να εξυπηρετήσει έως 6 αγελάδες.

Επίσης για να μην κινούνται οι αγελάδες μέσα στη κατασκευή, υπάρχει η επιλογή διαχωριστικών ράβδων, η οποία είναι και αρκετά χρήσιμη για νεαρές ή νέες αγελάδες που δεν έχουν συνηθίσει το σύστημα.

Διαδικασία

Οι αγελάδες μπαίνουν στο στάβλο από μπροστά, έπειτα κάνουν στροφή 90 μοιρών, όπου μπαίνουν στη σειρά δίπλα-δίπλα ώστε να αρμεχτούν.


Όταν οι αγελάδες είναι στη θέση τους, το υδραυλικό δάπεδο ανεβαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού.



Μετά την άλμεξη, η πλατφόρμα χαμηλώνει και το εμπόδιο μπροστά από τις αγελάδες σηκώνεται, ώστε να οι αγελάδες να βγουν ταυτόχρονα.


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-04-2014 09:50kolbas

Αυτον τον σταυλο θα ηθελα να τον δω στα βουνα και τα φαραγγια της Ελλαδας μας.....χαχαχαχαχα,,,,,

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία