BACK TO
TOP
Profi

Νέα εγκατάσταση υδροπονικού θαλάμου στην Αχαΐα

Έναν νέο υδροπονικό θάλαμο ζωοτροφής BS-750 εγκατέστησε η εταιρεία Biostalis στο Ξηροχώρι Αχαΐας, δίνοντας λύση στα προβλήματα έλλειψης χορτολιβαδικών εκτάσεων όλο τον χρόνο και του ολοένα αυξανόμενου κόστους ζωοτροφής.

Νέα εγκατάσταση υδροπονικού θαλάμου στην Αχαΐα

8
2

Η ανακοίνωση της εταιρείας Biostalis

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για την νέα μας εγκατάσταση ενός ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ BS- 750 στο Ξηροχώρι Αχαΐας. 

Πράγματι εδώ και ένα μήνα λειτουργεί ο νέος μας θάλαμος σε μια περιοχή με πολύ ανεπτυγμένη κτηνοτροφία, αλλά παράλληλα και πολλά προβλήματα. Τα πρόβατα της εν λόγω φάρμας έχουν προσαρμοστεί στην νέα τους φρέσκια ζωοτροφή, και αμέσως έδειξαν την προτίμηση τους.

Με τον Υδροπονικό Θάλαμο Ζωοτροφής  δίνουμε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στον Έλληνα κτηνοτρόφο να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα του προβλήματα, αυτό της έλλειψης χορτολιβαδικών εκτάσεων όλο τον χρόνο και το σημαντικότερο του ολοένα αυξανόμενου κόστους ζωοτροφής. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η γενετική έχει προχωρήσει πάρα πολύ, παράγοντας ζώα υψηλών αποδόσεων, οι διατροφολόγοι όμως δεν έχουν προχωρήσει αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο τελικώς χαμένος να είναι ο κτηνοτρόφος. Οι τροφές που προτείνουν έχουν αυξημένο κόστος, μικρή πεπτικότητα, δεν είναι στην φύση του ζώου, αποτέλεσμα στρεσάρονται τα ζώα, εκδηλώνουν πολλά προβλήματα υγείας και δεν αποδίδουν τελικά αυτό που προβλέπει ο γεννητικός τους κώδικας. Το «φύτρο» βοηθάει τον κτηνοτρόφο να καθετοποιήσει την παραγωγή του, παράγοντας ο ίδιος την ζωοτροφή του με χαμηλό κόστος, να μειώσει την χρήση ακριβών μιγμάτων, να αυξήσει την γαλακτοκομική περίοδο και τελικά τα κέρδη του. 

Με τον θάλαμο αυτό ο κτηνοτρόφος, με πολύ μικρό κόστος (0,05 ευρώ/κιλό, με τιμή για το κριθάρι στα 0,35 ευρώ/κιλό), μπορεί να παράγει καθημερινά, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, χονδροειδής ζωοτροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας. Το πλεονέκτημα αυτής της τροφής είναι ότι είναι η μοναδική φρέσκια ζωοτροφή που αποτελείτε από τρία μέρη, το ριζικό σύστημα, τον σπόρο και την χλωροφύλλη, ότι είναι στην φύση των ζώων, πλούσια σε βιταμίνες, ενέργεια και πρωτεΐνη. Η διαφοροποίηση του σε σχέση με την βόσκηση είναι ότι εδώ το ζώο λαμβάνει και τα υπόλοιπα δύο μέρη, με μεγαλύτερη έμφαση στην ρίζα, η οποία είναι πλούσια σε ένζυμα, τα οποία αυξάνουν την πεπτικότητα και των άλλων τροφών. 

Αν ρωτήσουμε 100 κτηνοτρόφους για το φύτρο οι 99 θα σου απαντήσουν ότι είναι  καλό για τα ζώα τους, ελάχιστοι όμως ξέρουν το γιατί. Αυτό συμβαίνει γιατί  το ‘φύτρο’ επαναφέρει το ζώο στην φύση του, όπου οι κτηνοτρόφοι, αγοράζοντας λιγότερες ζωοτροφές, ήταν κερδοφόροι. Σήμερα γίνετε σπατάλη ζωοτροφών,  η ενέργεια των οποίων χάνετε στην διαδικασία της πέψης. Παράδειγμα το καλαμπόκι, από τα 18,5 MJ συνολική ενέργεια που διαθέτει, η ενέργεια που αξιοποιείτε για την ανάγκη της γαλακτοπαραγωγής είναι 8 MJ, αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και για το κριθάρι σιτάρι κ.λ.π. κάτω από 45%. Αντίθετα ο συντελεστής αξιοποίησης του «φύτρου αγγίζει το 95%, τεράστια διαφορά.

Η έκδοση των σιτηρεσίων όπου φαίνεται το τι αντικαθιστά, γίνετε από τους ειδικευμένους ζωοτέχνες μας, ατομικά για κάθε κτηνοτρόφο, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη  πανεπιστημίου της Αμερικής, με 10 ετή εμπειρία στην συγκεκριμένη διατροφή.

Η εταιρεία μας αντιμετώπισε με σοβαρότητα την πρόκληση της νέας τεχνολογίας, δεν πειραματίζεται στις πλάτες των κτηνοτρόφων, αλλά έφερε έτοιμες και σίγουρες λύσεις σε τιμές προσιτές στον Έλληνα κτηνοτρόφο της κρίσης. Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να αγοράσουμε τεχνογνωσία και να συνεργαστούμε με ανθρώπους του εξωτερικού που είχαν αυτήν την γνώση, ώστε να κατασκευάσουμε στην Ελλάδα ένα σύστημα προσιτό, προσθέτοντας καινοτομίες Ελλήνων επιστημόνων, που κάνουν το σύστημα μας μοναδικό. Ο θάλαμος προβλάστησης είναι δική μας παγκόσμια καινοτομία που αυτοματοποιεί την διαδικασία, και αυξάνει την απόδοση. 

 Τα πρόβατα αγαπούν και τρώνε με βουλιμία αυτήν την τροφή. Η εξοικονόμηση κατά 30% που τους δίνουμε και η αύξηση της γαλακτοπαραγωγής, είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση τους. Αν το τραπεζικό σύστημα, οι Αγροτικές Ενώσεις, τα τυροκομεία βοηθήσουν, οι κτηνοτρόφοι  θα μπορέσουν να ανατρέψουν τις εις βάρος τους συνθήκες και με την βοήθεια της τεχνολογίας  θα συνεχίσουν να παράγουν τα μοναδικά τους προϊόντα.Πληροφορίες www.biostalis.com
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

21-11-2016 14:31Dimitris Zerbos

Αυτα παθαινει οποιος δεν παραγγέλνει απο σωστές εταιρείες. περιμένει σαν χαζός και μετά τρέχει και δεν προλαβαίνει. Θέλει τεράστια προσοχη και έλεγχο πριν κανουμε οποιαδήποτε παραγγελία

Απάντηση

15-10-2016 21:33Χρηστος Γεωργιου

Ειμαι παραγωγός και Έχουμε κάνει παραγγελία εδώ και μια εβδομάδα στην εταιρια ΒιοσταλΙς και ακόμα δεν έχουμε λάβει τίποτα. Στην επικοινωνία μας με τα κεντρικά τους είπαν ότι υπήρξε πρόβλημα από την εταιρεία courier και θα λάβουμε σύντομα την παραγγελία μας. Δεκαπέντε μέρες αναμονή και ακόμα τίποτα…

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία