BACK TO
TOP
Profi

Εκδήλωση της Syngenta Hellas για την επαγγελματική διαχείριση παρασίτων

Τα νέα της βιοκτόνα Advion Cockroach Gel και Advion Ant Gel παρουσίασε η Syngenta σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athens Royal Olympic τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, όπου και παρευρέθηκαν στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ν, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας των Γεωτεχνικών Επιστημών, ερευνητές και επιστήμονες από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, αλλά και συνεργάτες της εταιρείας.

Εκδήλωση της Syngenta Hellas για την επαγγελματική διαχείριση παρασίτων

6
0
Ο Γιώργος Ποντίκας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Syngenta Hellas, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους στην εκδήλωση, παρουσίασε την εταιρεία, με το εύρος προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει, αλλά και την πορεία της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Πιο αναλυτικά, αναφέρθηκε στη φιλοδοξία της Syngenta, η οποία είναι να φέρει μεγαλύτερη διατροφική ασφάλεια με τρόπο περιβαλλοντικά αειφόρο σε έναν ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό, δημιουργώντας παγκόσμια νέα δεδομένα στην αποδοτικότητα των καλλιεργειών. Ενοποιώντας τις οργανώσεις και τις τεχνολογίες της, η Syngenta παρέχει σε παγκόσμιο επίπεδο το ευρύτερο πορτοφόλι προϊόντων στον γεωργικό κλάδο, με προϊόντα φυτοπροστασίας, επένδυσης σπόρων και γενετικό υλικό (σπόρους). Επιπλέον, διαθέτει προϊόντα στη κατηγορία Lawn & Garden, συμβάλλοντας έτσι σε ένα υγιές περιβάλλον, για αδιατάραχτη ζωή

Αφού αναφέρθηκε στο πορτοφόλι προϊόντων, ο κ. Ποντίκας εστίασε την ομιλία του στη συνεισφορά της Syngenta στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων για βελτίωση της γεωργικής παραγωγής, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της γεωργίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ευημερία των αγροτικών κοινωνιών. Η συνεισφορά της Syngenta πλαισιώνεται από το Σχέδιο Καλής Ανάπτυξης, το οποίο ενσωματώνει 6 δεσμεύσεις με τις οποίες η Syngenta θα βοηθήσει στην παραγωγή περισσότερης τροφής με λιγότερους πόρους, προστατεύοντας τη φύση και παράλληλα βοηθώντας τους ανθρώπου των αγροτικών κοινωνιών να ζουν καλύτερα. Οι δεσμεύσεις του Σχεδίου Καλής Ανάπτυξης είναι συγκεκριμένες και μετρήσιμες και είναι οι εξής:

1.            Αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών

2.            Διασφάλιση περισσότερων γεωργικών εκτάσεων

3.            Συμβολή στην ανάπτυξη της βιοποικιλότητας

4.            Ενδυνάμωση των μικρών καλλιεργητών

5.            Συνεισφορά στην ασφάλεια του χρήστη

6.            Υποστήριξη σε κάθε εργαζόμενο

Μέσω αυτών των δεσμεύσεων διαμορφώνεται και η στρατηγική της εταιρίας, που επικεντρώνεται στις ανάγκες των παραγωγών.

Ο κ. Ποντίκας στη συνέχεια αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στα προϊόντα του Lawn & Garden και στον τομέα της Επαγγελματικής Διαχείρισης Παρασίτων, όπου παρέχονται μοναδικές λύσεις προς τους χρήστες για την κάλυψη των αναγκών τους. Οι πωλήσεις της κατηγορίας Lawn & Garden το 2015 έφτασαν τα $ 0,7 δισ., ενώ μέχρι το 2020 προβλέπεται ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν σε $ 1 δισ. σε παγκόσμιο επίπεδο και η Syngenta θα αποτελεί ηγέτιδα εταιρία στο χώρο.

Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του ο κ. Ποντίκας αναφέρθηκε στην αγορά, τις τάσεις και τις εξελίξεις του χώρου. Κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στο παγκόσμια μεταβλητό περιβάλλον που δραστηριοποιούνται οι εταιρίες αγροχημικών. Η πτώση των τιμών των γεωργικών προϊόντων έφερε εξελίξεις στον χάρτη των εταιριών του χώρου, με πιο πρόσφατη την ανακοίνωση της Syngenta και της ChemChina. Μέσα σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον, η Syngenta Hellas, η οποία ανήκει στην εμπορική οντότητα Mediterranean (MEDA), παρουσίασε ανάπτυξη την τελευταία πενταετία, ενώ απασχολεί σταθερά 132 υπαλλήλους. Επιπλέον, επένδυσε στο εργοστάσιό της στα Οινόφυτα, εκσυγχρονίζοντας και αυτοματοποιώντας τις γραμμές παραγωγής.

Ακολούθησε ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης, από το Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας και Ζωολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος παρουσίασε επιστημονικά στοιχεία για τη βιολογία και τις συνήθειες των μυρμηγκιών. Πιο αναλυτικά, παρουσίασε την συστηματική κατάταξη, την μορφολογία, την κοινωνική οργάνωση, τα στάδια ανάπτυξης, την οικολογική σημασία και την αντιμετώπιση των μυρμηγκιών.

Στην συνέχεια, η κ. Ν. Ευταξιάδου, Lawn & Garden Assistant της Syngenta, παρουσίασε αναλυτικά το νέο βιοκτόνο ADVION ΑΝΤ GEL για μυρμήγκια που πρόσφατα έχει πάρει έγκριση τκυκλοφορίας στη χώρα μας.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Δ. Καμινιάρης, Υπεύθυνος πωλήσεων 3rd Party της Syngenta και παρουσίασε τη νέα, για τον χώρο της Επαγγελματικής Διαχείρισης Παρασίτων, δραστική ουσία indoxacarb και το νέο, για τη χώρα μας, βιοκτόνο ADVION COCKROACH GEL για κατσαρίδες. Πιο αναλυτικά, παρουσίασε τη χημεία που η δραστική ουσία indoxacarb προσφέρει, τον τρόπο και το φάσμα δράσης, καθώς και τα πλεονεκτήματα αυτής.

Επίσης, παρουσίασε στοιχεία της βιολογίας των κατσαρίδων και αναλυτικά το βιοκτόνο ADVION COCKROACH GEL για κατσαρίδες.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων.

Μετά το τέλος της παρουσίασης παρατέθηκε δείπνο, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους της Syngenta για τις λύσεις που προσφέρουν τα προϊόντα της Επαγγελματικής Διαχείρισης Παρασίτων και να ανταλλάξουν απόψεις για το πώς βλέπουν τις εξελίξεις στον χώρο αυτόν.

Σχετικά με τη Syngenta

Η Syngenta είναι μια ηγετική εταιρία στο χώρο της γεωργίας, που συνεισφέρει στη βελτίωση της παγκόσμιας διατροφικής ασφάλειας, βοηθώντας εκατομμύρια παραγωγούς να χρησιμοποιήσουν με άριστο τρόπο τους διαθέσιμους πόρους. Μέσω επιστημονικής κατάρτισης παγκόσμιας κλάσης και καινοτόμων καλλιεργητικών λύσεων, οι 28.000 εργαζόμενοι σε περισσότερες από 90 χώρες εργάζονται για να μεταμορφώσουν τις καλλιεργητικές πρακτικές. Δεσμευόμαστε να διασώσουμε τα εδάφη από υποβάθμιση, να βελτιώσουμε τη βιοποικιλότητα και να αναζωογονήσουμε τις αγροτικές κοινότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.syngenta.com και www.goodgrowthplan.com. Ακολουθείστε μας στο Twitter® στο www.twitter.com/Syngenta 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία